NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ;

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ;

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, δεν έχει τόση σημασία αν κάνετε βάρη το πρωί ή αργά το απόγευμα και το βράδυ. Αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι σίγουρα πιο κατάλληλο η προπόνηση το απόγευμα - υποστηρίζουν οι αθλητικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Jyvaskyla στη Φινλανδία.

 

Υπάρχει κάτι μαγικό όταν προπονούμαστε νωρίς το πρωί. Να κάνουμε βάρη, ενώ η υπόλοιπη πόλη ακόμα κοιμάται ακούγεται μοναδικό. Αλλά αν πράγματι χτίζετε περισσότερο μυς στις επτά το πρωί από ότι στις 18:00 το απόγευμα; Οι Φινλανδοί ήθελαν να ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει. Έτσι διεξήγαγαν ένα πείραμα με 24 σωματικά υγιείς άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια.
 

Έρευνα

8 άνδρες δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αυτοί ήταν η ομάδα ελέγχου. Οι 16 έκαναν προπονήσεις στα πόδια που αποτελούνται από καταλήψεις, καταλήψεις με άλμα, εκτάσεις ποδιών και πιέσεις βάρους στην πρέσα ποδιών. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 εβδομάδων όλοι εκπαιδεύονται το σούρουπο για εξατομικευμένα αποτελέσματα και σταδιακά να βελτιώσουν την τεχνική τους. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, θα πρέπει να γίνει ακριβώς ίδια μελέτη. Στη συνέχεια, 16 άνδρες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους για άλλα 10 εβδομάδα. Η πρώτη ομάδα των ανδρών τα 9 άτομα εκπαιδεύτηκαν μεταξύ 7-9 το πρωί. Οι υπόλοιποι επτά η δεύτερη ομάδα εκπαιδεύτηκαν μεταξύ 17:00-19:00. Και πάλι σας υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα κατάρτισης για τις δύο ομάδες ήταν ακριβώς η ίδιο όπως των πρώτων 10 εβδομάδων της μελέτης.

Αποτελέσματα

Μετά από 20 εβδομάδες, οι ερευνητές μέτρησαν την ανάπτυξη του τετρακεφάλου μυός (μια από τις σημαντικότερες μύες του μηρού) των ποδιών από τις τρεις ομάδες. Βρήκαν ότι οι μύες των ποδιών της ομάδας από το απόγευμα / βράδυ έδειξε καλύτερα αποτελέσματα από ότι η ομάδα από το πρωί. Η διαφορά δεν ήταν πραγματικά σημαντική, αλλά ήταν ενδεικτική σε όλους τους ελέγχους. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου που δεν είχε προπονηθεί καθόλου, και οι δυο ομάδες που προπονήθηκαν είχαν αναπτυχθεί περισσότερο μυικά. 
 

Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης και η αύξηση της δύναμης των δύο ομάδων. Οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Κατά την περίοδο των 20 εβδομάδων η μέγιστη ανύψωση βάρος στην πρώτη επανάληψη των δύο ομάδων αυξήθηκε κατά περίπου 46 kg.

Δεν υπάρχουν σε βάθος αποτελέσματα επειδή η έμφαση από την αρχή ήταν για το πιο κατάλληλο για την ανάπτυξη της υπερτροφίας και της μυϊκής μάζας.

 

Συμπέρασμα

 Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, σε μια περίοδο 2-3 μηνών, δεν έχει σημασία αν ασκείστε το πρωί ή το βράδυ. Αν προπονήστε για δύναμη, πάλι δεν έχει σημασία. Ωστόσο, αν θέλετε να αναπτύξετε μεγαλύτερους μυς σε μακροπρόθεσμη βάση και θέλετε να επιτευχθεί η βέλτιστη ανάπτυξη, τότε ίσως η απογευματινή προπόνηση είναι καλύτερη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη του είδους της. Αμερικανοι αθλητικοι επιστήμονες έχει ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην οποία bodybuilders με άσκηση στις 18:00 έχουν χτίσει περισσότερο μυ και έχασαν περισσότερο λίπος από ότι εκείνοι που προπονούνται στις 10 π.μ. Θεωρητικά είναι πιο πιθανό να οφείλεται στο μυϊκό γλυκογόνο, από το τέλος της ημέρας που ολοκληρώνεται πολύ καλύτερα από ότι στην καταβολική κατάσταση το πρωί. Πιθανόν παίζουν ρόλο και τα επίπεδα των ορμονών κορτιζόλης, τεστοστερόνης και η ανάπτυξη για την ισορροπία τους, η οποία είναι πολύ πιο καλή αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρα. 

Ωστόσο, αν ασκείστε το πρωί

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Τα αποτελέσματα που βλέπετε δεν είναι αργά και στις δύο ομάδες. Επίσης είναι χρήσιμο να γνωρίζεται ότι τα επίπεδα της καταβολικης ορμόνης κορτιζόλης είναι υψηλά το πρωί, ειδικά όταν ασκούμαστε με άδειο στομάχι. Ένα προληπτικό μέτρο θα ήταν η πρόσληψη των αμινοξέων που βοηθάν στην αργή αποσύνθεση των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης και μετά το πρώτο πρωινό και μεσημεριανό σας. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των μυών και το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι είναι αντι-καταβολικά. Αυτό το καθιστά ιδανικό για πριν και μετά την άσκηση νωρίς το πρωί, καθώς απορροφώνται αμέσως και με κανένα τρόπο δεν παρεμβαίνουν στην ινσουλίνη. Εξαιρετικό παράδειγμα των αμινοξέων για πριν τον ύπνο και στη συνέχεια για πριν την προπόνηση μπορεί να είναι τα Cryo Beef αλλά κατά τη διάρκεια της προπόνησης τα Cryo Cell. Μπορούν να συνδυαστούν ή να χρησιμοποιηθεί χωριστά, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της μυϊκής μάζας και η τόνωση της κατασκευής νέας ισχυρότερης, πιο ανθεκτικής και πιο ογκώδες.  

.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com