NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Δίαιτα με πρωτεΐνες για να κάψετε το λίπος!

Δίαιτα με πρωτεΐνες για να κάψετε το λίπος!

Δίαιτα με πρωτεΐνες για να κάψετε το λίπος!

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι αν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες τότε το πιο πιθανό είναι το σώμα σας να αποθηκεύει λίπος γύρω από το ήπαρ, τα νεφρά και άλλα όργανα. Αυτό το  είδος του σωματικού λίπους που βρίσκεται γύρω από αυτά τα όργανα είναι ιδιαίτερα κακό. Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές βρήκαν ότι μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες αυξάνει τους μυς και ενισχύει το μεταβολισμό σας.

Δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Η μελέτη κατέγραψε όλα όσα έτρωγαν 25 άνθρωποι επί 12 εβδομάδες. -ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτοί οι άνθρωποι κλεισμένοι σε θάλαμο νοσοκομείου και υπό στενή παρακολούθηση. Οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες περίπου χίλιες επιπλέον θερμίδες κάθε μέρα. Μια ομάδα πήρε τις επιπλέον θερμίδες σε πρωτεΐνες και η άλλη σε υδατάνθρακες.

Όπως ήταν αναμενόμενο και οι δύο ομάδες κέρδισαν βάρος, η ομάδα που ακολούθησε διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και υψηλή σε υδατάνθρακες έχασε στους μυς και κέρδισε σε λίπος, μιας και έτρωγαν τις χίλιες επιπλέον θερμίδες σε υδατάνθρακες ενώ η άλλη ομάδα απέκτησε περίπου το ίδιο βάρος σε μύες. Έτσι, ενώ και οι δύο ομάδες κέρδισαν βάρος, η ομάδα πρωτεϊνών απόκτησε λιγότερο λίπος και περισσότερους μυς από την ομάδα των υδατανθράκων. Αν εσείς δεν θα τρώτε αυτές τις χίλιες επιπλέον θερμίδες, όπως έκαναν οι συμμετέχοντες σ’ αυτή τη μελέτη αλλά αρκείστε στη σωστή ποσότητα υδατανθράκων ή πρωτεϊνών, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Το σωστό είναι να χάσετε λίπος και ν’ αποκτήσετε μυς.

Αλλά αυτή η μελέτη αποκαλύπτει επίσης κάτι πιο βαθύ, κάτι που οι διατροφολόγοι ισχυρίζονται εδώ και δεκαετίες, μια θερμίδα δεν είναι "ακριβώς" μια θερμίδα!

Μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες θα βελτιώσει και θα αυξήσει την κατάσταση των μυών αυξάνει τους μυς. Η πρωτεΐνη φυσικά και έχει εντελώς διαφορετικές μεταβολικές επιδράσεις στους μύες σας απ' ότι ο υδατάνθρακας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο διαφορετικά σενάρια δείπνου με την ίδια ποσότητα θερμίδων. Ας πούμε ότι τρώτε 500 θερμίδες ζυμαρικά με κρέμα και παγωτό.

#1 Σενάριο: Ας υποθέσουμε πως για βραδινό φάγατε ένα μικρό μπολ με ζυμαρικά και δύο μπάλες παγωτού. Αυτό το γεύμα θα ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, το οποίο θα προκαλέσει την έκκριση ινσουλίνης. Δουλειά της ινσουλίνης είναι να ρυθμίζει την συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα. Αλλά η ινσουλίνη κάνει και κάτι άλλο εξίσου καλά. Αυτό είναι το να αποθηκεύει το λίπος. Εγγυημένα, λίγες ώρες αργότερα, θα πεινάτε και πάλι και σίγουρα δεν θα φταίτε εσείς...

#2 Σενάριο: Ας υποθέσουμε πως για βραδινό, πήρατε 500 θερμίδες τρώγοντας άγριο σολομό και σπανάκι, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σολομό θα έχουν μηδενική επίδραση στην ινσουλίνη. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στις τροφές αυτές, θα προκαλέσουν εκτός από την έκκριση της ινσουλίνης, την έκκριση της γλυκαγόνης, μιας ορμόνης, η οποία κάνει το ακριβώς αντίθετο από ότι η ινσουλίνη. Απελευθερώνει το λίπος από τα λιποκύτταρα. Ουσιαστικά οι ορμόνες αυτές αλληλοεξουδετερώνουν η μια την άλλη. Οι πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά στο σολομό, σε συνδυασμό με τις ίνες στο σπανάκι, θα σας κρατήσουν χορτάτους πολύ περισσότερο, κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα θα καίτε το λίπος στο σώμα σας. Όπως είδατε και τα δύο γεύματα έχουν την ίδια ποσότητα θερμίδων, αλλά έχουν εντελώς διαφορετική επίδραση στο σώμα σας.

Θα μπορούσαμε ν’ αναφέρουμε πολλές άλλες μελέτες που έχουν αποδείξει πως η πρωτεΐνη είναι κατά πολύ ανώτερη του υδατάνθρακες στο να περιορίζει την όρεξη, να χτίζει τους μύες, να ενισχύει το μεταβολισμό και να καίει το λίπος. Για παράδειγμα, μας λέει ότι ένα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνες, θα μπορέσει να σας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους πολύ περισσότερο απ’ ότι ένα πρωινό με χαμηλά λιπαρά και υδατάνθρακες.

Δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες. Το αποτέλεσμα μιας μελέτης στο New England Journal of Medicine, που εξέτασε 1.209 ενήλικες για πάνω από έξι μήνες, ήταν ότι μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη σας βοηθά να κάψετε λίπος και να διατηρήσετε την απώλεια λίπους πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ότι με υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη είναι πάρα πολύ σημαντική, καίει τα λίπη και ενισχύει παράλληλα πολλά άλλα πράγματα στο σώμα σας, από τις ορμόνες σας και τα αντισώματα μέχρι την πρόληψη της βλάβης των μυών.

Θέλετε να χάσετε βάρος; Θα μπορούσατε να επιλέξετε οποιαδήποτε δίαιτα, από τις δίαιτες με μειωμένες θερμίδες ή ν’ ακολουθήσετε μια δίαιτα υψηλή σε υδατάνθρακες ή μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Αλλά αν θέλετε να χάσετε λίπος και να ενισχύσετε τους μυς σας, τότε πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες, μειωμένη σε υδατάνθρακες και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πιο αποτελεσματική καύση του λίπους, μαζί με την σωστή οικοδόμηση των μυών σας.
 .
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com