NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;

Στην εποχή της τεχνολογίας των πληροφοριών με τις επιβλαβείς τροφές η παχυσαρκία έχει γίνει μια πραγματική επιδημία και αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, η υγειονομική περίθαλψη για το παιδί φαίνεται όλο και πιο δύσκολη αποστολή. Εδώ το καθήκον των γονέων είναι να σεβαστούν τη διατροφή του παιδιού, έτσι ώστε να έχουν ελάχιστη επαφή με με αλμυρά φαγητά, γλυκά και γενικά το "Junk food."

 

Είναι επιθυμητό από πολύ μικρή ηλικία το παιδί να μεγαλώσει με την κουλτούρα των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών, άπαχο κρέας και φυσικά - περισσότερα ψάρια και προϊόντα που παραδίδουν στο σώμα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, προάγοντας την ορθή λειτουργία στο σώμα του εφήβου.
 

 

Είναι ζωτικής σημασίας η προώθηση στη σωματική δραστηριότητα, έτσι ώστε το παιδί ξοδεύει τόσο λίγο χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Είναι υποχρεωτικό ότι πρέπει τα παιδιά να βγαίνουν συχνά για έναν περίπατο ανάμεσα στο πράσινο και στον καθαρό αέρα, και να προβούν στις κατάλληλες ασκήσεις για την τόνωση και την ανάπτυξης του σώματος και την σωστή ανάπτυξη όλων των οργάνων και των συστημάτων.

 

Πότε όμως το παιδί μπορεί να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο γυμναστήριο;

Φυσικά, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αυστηρά ατομική και εξαρτάται από τον βαθμό της ανάπτυξης και της γενικής υγεία των εφήβων. Πρώτον, είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν συμβαίνει τίποτα με το ζόρι, επειδή υπάρχει κίνδυνος για το παιδί επιπόλαιης προσέγγισης, αν μία δραστηριότητα επιβάλλεται μονομερώς και χωρίς δική του πρωτοβουλία.

Για τα πρώτα βήματα των παιδιών στην προπόνηση στο γυμναστήριο δίνει συμβουλές από την Kalkuta, ο Arnav Sarkar. Κατά την άποψη του, το παιδί μπορεί να ξεκινήσει το γυμναστήριο σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο Sarkar δίνει ένα παράδειγμα από την προσωπική πρακτική του, στην οποία έχει προπονήσει με μεγάλη επιτυχία ακόμα και 5-6 ετών αγόρια.

Σύμφωνα με τον ειδικό είναι πιο σημαντικό να τηρεί τους βασικούς κανόνες όταν αρχίζει μια τακτική άσκηση που ισχύουν για τους ενήλικες. Η αρχική ένταση των ασκήσεων θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλή για να είναι ασφαλέστερα, με τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της κάθε άσκησης. Περαιτέρω, το φορτίο αυξάνεται σταδιακά. Είναι πολύ σημαντικό στο γονέα να αναθέσει το παιδί του στα χέρια ενός έμπειρου και προσεκτικού προπονητή που θα αναπτύξει το πιο κατάλληλο πρόγραμμα για τον ίδιο.
 

 

 

Μπορεί να εμφανίζονται αρνητικές παρενέργειες κατά την φυσική δραστηριότητα σε νεαρή ηλικία;

Ο Arnav Sarkar διαψεύδει όλες αυτές τις θεωρεί και δηλώνει ότι πρέπει να είμαστε υγιείς σε οποιαδήποτε ηλικία, και το πιο κατάλληλο εργαλείο για αυτό είναι μόνο η άθληση. Επίσης ανέφερε πως είναι αλήθεια ότι η άρση βαρών κατά τη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ύψος του αθλητή. Κάτι άλλο ανησυχητικό είναι η ενασχόληση με το γυμναστήριο σε ηλικία 5-6 ετών μπορεί να επηρεάσει την ψυχή του παιδιού, εξαιτίας της πίεσης που μπορεί να ασκηθεί από τους γονείς. Συνιστά την πρώτη επίσκεψη στο γυμναστήριο να συμβαίνει γύρω στα 14-15 ετών, όταν ο έφηβος είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα. Επίσης, μετά από αυτό το σώμα που σχηματίζει σε αυτή την ηλικία εμφανίζεται πολύ πιο εύκολα. Ο Sarkar συνιστά τα παιδιά να καταγράφονται σε ομαδικές δραστηριότητες που αυξάνουν τα κίνητρα για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα. Και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ικανότητα ενός παιδιού να κοινωνικοποιηθεί.
 

 

Ο γυμναστής υπενθυμίζει ότι με την έναρξη της εντατικής προπονησης είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη διατροφή.

Είναι σημαντικό να αυξηθεί η πρόσληψη των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών για να επιτρέψει στους μυς να ανακτήσουν. Αυτό θα εξασφαλίσει την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

 

Πότε πρέπει να αρχίσει να παίρνει συμπληρώματα;

Λαμβάνοντας υπόψη την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη άσκησης στο σύγχρονο άνθρωπο δεν είναι δύσκολο να μαντέψει πόσες ουσίες απουσιάζουν στο σώμα μας. Με την έναρξη τακτικής άθλησης η λήψη ζωτικής σημασίας συστατικών γίνεται όλο και πιο απτή.
 

Όπως και με το γυμναστήριο έτσι και με συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να βιαστούμε. Είναι ωραίο να συνδυαστούν με συμβουλές από έναν ειδικό, έτσι ώστε μετά την άσκηση το σώμα να ανακτήσει σωστά χωρίς πάσχει από διατροφικές ελλείψεις.

Το πιο απαραίτητο για την ανάπτυξη του οργανισμού είναι η "παλιά καλή" πολυβιταμίνη για τη διατήρηση της υγείας σε άριστη κατάσταση. Μια ανεπάρκεια ενός ή περισσότερων βιταμινών αντανακλά πάντοτε στη γενική κατάσταση. Ωστόσο, η πρόσληψη συμπληρωματικής δόσης της βιταμίνης διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη γενική αντοχή, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, εξασφαλίζει την ταχύτερη ανάρρωση μετά την άσκηση και να μειώνει τα επίπεδα στρες και το άγχος.
 

Ανάμεσα στα πιο κατάλληλα για αρχάριους αθλητές προϊόντα είναι αναμφίβολα οι σκόνες πρωτεΐνης, που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση του μυϊκού ιστού. Η ανάγκη για πρωτεΐνη αυξάνει αναλογικά με το φορτίο. Είναι καλό να σημειωθεί ότι σχεδόν εναι αδύνατο να πάρει μυϊκή μάζα, αν δεν πάρετε επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών. Η συνιστώμενη πρόσληψη πρωτεϊνών μεταξύ 1,5 και 2,5 γραμμάρια ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους.

Καθώς και ένα συμπλήρωμα διατροφής με πολύτιμες τροφές όπως κρέας, τα ψάρια,τα αυγά, οι ξηροί καρποί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος.
 

Εξαιρετικά σημαντική είναι η κατανάλωση ιχθυελαίου - μία από τις καλύτερες πηγές των ωμέγα λιπαρών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς ενεργώντας αντιφλεγμονώδη και βελτιώνει το μεταβολισμό.

Για καλή υγεία διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο και αντιοξειδωτικά που δρουν αντιοξείδωση στο ανθρώπινο σώμα. Οι ουσίες αυτές προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και έχουν ευνοϊκή επίδραση σε όλα τα συστήματα του σώματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να διασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψη των διαφόρων αντιοξειδωτικών μέσω της διατροφής ή συμπληρωμάτων.
 

 

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο συμαντικο τα νεαρά άτομα, όπου τα σωματικά ή ψυχικά φορτία είναι βαρύτερα, θα πρέπει να παρέχουν και τα αμινοξέα. Μπορούν επίσης να αυξήσουν την αντοχή και να βοηθήσουν να διευκολύνουν την ανάκαμψη του οργανισμού μετά την άσκηση. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες σε αυτή την κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής είναι τα διακλαδισμένης αλυσίδας αμινοξέα (BCAA) και L-γλουταμίνη ως βασικό αμινοξύ για αθλητές. Είναι ανταλλακτικό αλλά βρίσκεται σε υψηλότερες ποσότητες στον μυϊκό ιστό. Η ημερήσια πρόσληψη τους βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το μυϊκό ιστό.

.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com