NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
ΓΡΑΜΜΩΜΕΝΟΙ Η ΜΕΓΑΛΟΙ

ΓΡΑΜΜΩΜΕΝΟΙ Η ΜΕΓΑΛΟΙ

 Οι αθλητές αντοχής που λαμβάνουν λευκινη χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό λίπους. Πολύ πιθανόν με λήψη αμινοξέων τους καθιστά πιο τακτοποιημένους και καθαρούς. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια η λευκίνη διεγείρει όχι μόνο την ανάπτυξη των μυών καθώς και επιταχύνει την καύση του λίπους. Αυτό κάνει την λήψη συμπληρωμάτων καθολική για όσους αναζητούν βοήθεια στην αντιμετώπιση με καταβολικές διεργασίες στο σώμα, ερέθισμα για την ανάπτυξη των μυών, αλλά την ίδια στιγμή κατέχουν υψηλή ανακούφιση και αισθητική όψη.

 

Τι είναι η λευκίνη;

BCAA ή περισσότερο γνωστό ως ένα από τα τρία BCAA. Σε όλα τα προϊόντα BCAA, είναι ένα αμινοξύ που κυριαρχεί, η ισολευκίνη και η βαλίνη -είναι τα άλλα δύο BCAA. Το ίδιο ισχύει και για συμπυκνώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, καθώς κατατάσσεται μετά από γλουταμίνη προφίλ σύνθεσης αμινοξέων σε σκόνη. Είναι γνωστό ότι η επιπλέον Λευκίνη βελτιώνει την αναβολική απόκριση των μυϊκών κυττάρων στα αμινοξέα στους αθλητές αντοχής.

 

*Στον τομέα της βιομηχανίας με τα συμπληρώματα συμπτωματικά έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αναβολικό αμινοξύ.
 

 

Τα αποτελέσματα της Λευκίνη είναι επαρκής για να περιορίσει την κατάρρευση της μυϊκής μάζας σε μια περίοδο αδράνειας. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί μέγιστη ημερήσια δόση, αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη ύλη με την οποία γίνεται κατάχρηση εύκολα, καθώς εξακολουθεί να είναι ένα μεμονωμένο αμινοξύ.

 

 Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η λευκίνη διεγείρει όχι μόνο μυϊκή μάζα, αλλά και την σύνθεση του κολλαγόνου. (Nutrition. 2004 Feb;20(2):213-7.), έτσι ώστε η λευκίνη υποστηρίζει και τον συνδετικό ιστό. Υγιέστερες αρθρώσεις είναι απλά μια παράπλευρη ιδιότητα της λεύκινης, αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα που προκάλεσε αυτό το θέμα, δηλαδή - είναι η λευκίνη λιποδιαλυτής;
 

Η έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη πρόσληψη λευκίνης (ή BCAA) μειώνει τον κίνδυνο υπέρβαρου. Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις ιδιότητές του για το μεταβολισμό του λίπους. Ας εξετάσουμε την επιστημονική μελέτη.

Έρευνα

Η Λευκίνη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό. Η έρευνα που δημοσιεύεται στο Diabetes το 2007 την καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Σε αυτό οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με ποντίκια. Τα μισά από τα ζώα τράφηκαν με κανονική τροφή (Chow), και ένα δεύτερο γεύμα με επιπλέον λίπος (HFD). Τα μισά από Chow και HFD ποντίκια έλαβαν 55 mg επιπλέον λευκίνη την ημέρα με το νερό τους (Leu). 
 

 

Αποτελέσματα

Η συμπλήρωση Λευκίνης διήρκεσε 15 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ποντικοί HFD έγινα παχύτερα και ηταν δύσκολο να προχωρήσουν. Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι τα ποντίκια που έλαβαν HFD 55mg καθημερινά λευκίνη ήταν μόνο ¼ λιγότερο λίπος από ομάδα HFD.

 Όταν οι ερευνητές ανεβασαν την ποσότητα του οξυγόνου που χρειαζόντουσαν ανά ημέρα τα ποντίκια διαπίστωσαν ότι η ομάδα της λευκίνης χρειαζόταν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι καίν περισσότερες θερμίδες και πιθανώς η λευκίνη δρα ως αναστολέας στην ανάπτυξη του λιπώδους ιστού. Ανάλυση των μυών και στα λευκόλιπώδη κύτταρα από τα πειραματόζωα έδειξε γιατί συνέβη. Η συμπλήρωση λευκίνη αύξησε την σύνθεση μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης 3 (UCP3). Το UCP πρωτεϊνών διεγείρει τα μιτοχόνδρια για να κάψετε περισσότερο λίπος. Αυτό το προϊόν η παραγωγή ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ).

 

Συμπέρασμα:

Ισχυρότερο, μεγαλύτερο και με γρηγορότερο μεταβολισμό. Έτσι, έχουν πράγματα με συμπλήρωση με BCAA λευκίνη. Συμπλήρωμα που θα βρει εφαρμογή σε κάθε αθλητή, ανεξάρτητα τον σκοπό, όπως να κρατήσει τους μυς και να καεί το λίπος. 

 

Ψάχνετε λευκινη σε καλή τιμή και άριστη ποιότητα;

Κοιτάξτε στην καθαρή σειρά της Everbuild. Ένα από τα προϊόντα της σειράς Everbuild Nutrition χωρίς αρώματα, χρωστικές και πληρωτικά είναι ακριβώς το εν λόγω αμινοξύ. Περιέχει 200 000 mg πακέτο που είναι επαρκές για τις ανάγκες του κάθε αθλητή.

 

Άλλες έρευνες

Ερευνητές από το Pennsylvania State University, προσπάθησαν να επαναλάβουν το πείραμα το 2009, χρησιμοποιώντας χαμηλότερες δόσεις λευκίνη, αλλά τα αποτελέσματα που ελήφθησαν ήταν με πολύ μικρότερη αξία. 

 

Nutraholic Team

 

Πηγή: Diabetes 2007 Jun

Προτεινόμενα προϊόντα από το NutraHolic
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com