NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ

 
Αυτό το άρθρο είναι διαφορετικό. Δεν θα μιλήσουμε για συμπληρώματα διατροφής. Δεν θα μιλήσουμε για το τι θα κάνουμε στην αίθουσα. Δεν θα συζητήσουμε ποιες δίαιτες να ακολουθήσουμε και για ποιους σκοπούς.
 
Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη ζωή. Πιο συγκεκριμένα, για το πόσο σημαντικό είναι να μην χάνεις τον έλεγχο και να είσαι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε κατάσταση.
 
Στις αρχές του 21ου αιώνα, στο πλαίσιο της τεχνολογικής προόδου, της βελτιωμένης ποιότητας ζωής, της εύκολης πρόσβασης στις πληροφορίες και όλα τα άλλα αγαθά της εποχής μας, η κατάθλιψη επηρεάζει έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων και η ικανοποίηση από τη ζωή είναι όλο και χαμηλότερη.
 
Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μετά βίας σηκώνονται το πρωί, που παλεύουν τις μέρες, τις εβδομάδες, τους μήνες. που δεν βλέπουν κανένα νόημα σε τίποτα. που δεν ξέρουν τι να κάνουν, πώς να το κάνουν και από πού να ξεκινήσουν. Εάν υπάρχουν ανάμεσά σας, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις τη ζωή σου. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε το πρώτο βήμα προς μια καλύτερη, πιο ευτυχισμένη και πιο γεμάτη ζωή.
 
Κεφάλαιο 1 - Έμπνευση
Αυτό το άρθρο εμπνεύστηκε συγκεκριμένα από τον Mark Manson, τον συγγραφέα του βιβλίου πορτοκαλί ozani που ήταν παντού πριν από χρόνια! Ναι, πρόκειται για το The Fine Art of Not Giving a F**k.
 
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, η προσοχή γύρω από αυτό έχει υποχωρήσει και ο συγγραφέας του έχει βρει το νέο του πεδίο: το YouTube. Στις 13 Αυγούστου 2023, ο Manson ανέβασε ένα κλιπ με τίτλο "10 απλές ενέργειες που ξεφτιλίζουν τη ζωή σας". Ήταν αυτό το κλιπ που μας έκανε να σκεφτούμε το θέμα και να γράψουμε αυτό το άρθρο.
 
Θα σας καθοδηγήσουμε σε μερικά από τα απλά βήματα που περιγράφει ο Manson στο βίντεό του, καθώς και σε ορισμένα που ακολουθούμε εμείς οι ίδιοι. Θέλουμε ο καθένας από εσάς να βρει την επιτυχία που αναζητά, να ζήσει ευτυχισμένος, με ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση.
 
NUTRAHOLIC - ένας φίλος που έχει ανάγκη γνωρίζεται ο ένας τον άλλον!
 
Κεφάλαιο 2 - Η πραγματικότηταΚάθε φορά που πρόκειται για κάτι μεγαλεπήβολο, πιστεύουμε ότι τα βήματα για να το πετύχουμε πρέπει να είναι εξίσου μεγαλειώδη. Δεν μας αρέσει αυτό. Grand δεν σημαίνει εύκολο. Θεαματικό σημαίνει δύσκολο, συντριπτικό, εξαντλητικό. Αυτό είναι που μας εγκαταλείπει πριν καν ξεκινήσουμε.
 
Η πιο συνηθισμένη φράση είναι «Ωχ όχι. θα αποτύχω. Δεν μπορώ να καταβάλω την προσπάθεια που απαιτείται».
 
Ας κάνουμε λοιπόν έναν γρήγορο έλεγχο πραγματικότητας. Η κλισέ φράση «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα» αποδεικνύεται απολύτως αληθινή. Ούτε οι πυραμίδες της Γκίζας χτίστηκαν με αστραπιαία ταχύτητα. Ούτε οι επιτυχημένες επιχειρήσεις γεννιούνται σε μια εβδομάδα.
 
Όλα είναι θέμα μικρών αλλά σταθερών βημάτων που κάνουμε καθημερινά. Αυτό είναι. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, καμία τακτική, καμία ειδική φόρμουλα που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να βάζει ένα τούβλο στον μεταφορικό του τοίχο κάθε μέρα. Σε χρόνια από τώρα, ο καθένας θα έχει το δικό του σπίτι. Ναι, είναι κλισέ, αλλά είναι γεγονός.
 
Τα βήματα για να πιάσεις τα ηνία είναι απλά. Δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο, μόνο επιθυμία.
 
Κεφάλαιο 3 – Πώς να ξεκλειδώσετε τη ζωή σας
 
#1 – Σωματική δραστηριότητα
Επιλέξτε μια δραστηριότητα και μείνετε σε αυτήν θρησκευτικά, ανεξάρτητα από το τι είναι.
 
Σου αρέσει η αναρρίχηση; Πηγαίνετε τρεις φορές την εβδομάδα.
 
Σου αρέσει να κάνεις ποδήλατο; Οδηγήστε ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Έχετε φίλους που ασκούνται; Ελάτε μαζί τους και θα νιώσετε καλύτερα (και πιο δυνατοί) σε ελάχιστο χρόνο.
 
Ακόμα και 30 λεπτά περπάτημα το πρωί θα σου αρκούσε. Η ιδέα εδώ δεν είναι να γίνετε αθλητής, αλλά να χρησιμοποιήσετε την κύρια λειτουργία του σώματός σας - τον κινητήρα.
 
Η σωματική δραστηριότητα είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του στρες, της κατάθλιψης και του λήθαργου. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινή σας ρουτίνα βοηθά στη δομή της ρουτίνας σας, η οποία με τη σειρά της σας δίνει μια αίσθηση τάξης και κατεύθυνσης.
 
#2 – Τρώτε σωστά


Ο Mark Manson στέκεται πίσω από τη λεγόμενη προετοιμασία γευμάτων - την προετοιμασία των γευμάτων για 4-5 ημέρες μπροστά. Η διένεξη? Εξοικονομεί χρόνο και σας επιτρέπει να αφοσιωθείτε σε άλλα καθήκοντά σας.
 
Εμείς, από την άλλη, στεκόμαστε πίσω από την επαρκή διατροφή γενικά.
 
Μια εργασία τη φορά: αφιερώστε μια ώρα και πετάξτε όλα τα σκουπίδια από το ψυγείο.
 
Δεν εννοούμε μόνο τα ληγμένα, μιλάμε για όλα τα είδη ζαχαροπλαστικής, σάλτσες, επικαλύψεις κ.λπ.
 
Στη συνέχεια αφιερώστε άλλη μια ώρα για την αγορά. Εστιάστε σε ποιοτικά φρούτα και λαχανικά, αυγά και κρέας από αξιόπιστους παραγωγούς, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ελαιόλαδο και επιδόρπια χαμηλών θερμίδων για να τα χτυπάτε στην πλάτη σας κάθε εβδομάδα!
 
Ένα άλλο κλισέ αποδεικνύεται σωστό: «Είμαστε ό,τι τρώμε». Αν λοιπόν νιώθετε ότι η ζωή σας ξεφεύγει και διπλώνετε μόνο πίτσες, κρουασάν, ντόνατς και σάντουιτς, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στο κατάστημα και να απολαύσετε ποιοτικό φαγητό. Θα νιώσετε πολύ πιο ζωντανοί και πολύ πιο ικανοποιημένοι.
 
#3 – Συνεχίστε να μαθαίνετε


Μαντέψτε, θα αναφέρουμε ένα άλλο κλισέ που είναι αλήθεια.
 
«Μαθαίνει κανείς όλη του τη ζωή».
 
Και όχι, δεν πρόκειται για τα μαθήματα που παίρνουμε μόνο και μόνο επειδή κάτι μας συμβαίνει και παίρνουμε ένα μάθημα. Πρόκειται για την συνειδητή, πρόθυμη εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, νέων πληροφοριών και νέους τρόπους να βλέπεις τον κόσμο.
 
Διαβάστε περισσότερα βιβλία, ενδιαφέρεστε για όσα συμβαίνουν στον τομέα σας, μην σταματήσετε να αναζητάτε νέες πληροφορίες. Εγγραφείτε σε ένα μάθημα, ξεκινήστε να μαθαίνετε μια νέα γλώσσα, επιστρέψτε στο πανεπιστήμιο – οι επιλογές είναι ατελείωτες. Το σημαντικό είναι να μην αφήσεις ποτέ την απάθεια να σε πνίξει.
 
Βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και κυνηγήστε το! Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις να χορεύεις, για παράδειγμα.
 
Το κύριο επιχείρημα εδώ είναι ότι διεγείροντας τον εγκέφαλο με καινοτομία, και ειδικά με νέες προκλήσεις, ενισχύουμε τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων και κάνουμε τον εγκέφαλό μας πιο ανθεκτικό. Αυτό οδηγεί σε μειωμένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών, διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών στην τρίτη ηλικία και μειωμένα επίπεδα κατάθλιψης.
 
Αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, ξεκινήστε με τις σκέψεις και τη στάση σας.
 
#4 – ΚοινωνικοποιήστεΟ άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ο κύκλος των ανθρώπων με τους οποίους περικυκλωνόμαστε είναι εξαιρετικά σημαντικός.
 
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν σχέσεις που παραμένουν μόνιμες και δεν καταρρέουν με τον καιρό. Πηγαίνετε έξω με φίλους, εγγραφείτε σε μια ομάδα εθελοντών, κάντε πεζοπορία στα βουνά με εντελώς αγνώστους, μπορείτε ακόμη και να πειραματιστείτε και να πάτε μαζί σε μια πόλη, όπως το πείτε, για την εμπειρία.
 
Μην περιορίζετε τον εαυτό σας και να είστε πάντα ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες, ειδικά αν είστε μεγαλύτεροι. Γιατί; Επειδή το κλισέ λέει ότι όταν τακτοποιηθούμε και ωριμάσουμε, η δημιουργία φιλιών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι ώριμοι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν την αξία μιας στενής φιλίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πιο ανοιχτοί και ευρύτεροι στο ραντεβού.
 
#5 – Να είστε ευγνώμονες και να συγχωρείτεΗ ζωή είναι σύντομη. Έχουμε περιορισμένο χρόνο για να το απολαύσουμε. Δεν αξίζει πολύς αυτός ο χρόνος να περνάς σε δυσαρέσκεια, πόνους, προβλήματα και θλίψη. Ναι, αυτές οι καταστάσεις είναι αναπόφευκτα και αρχέγονα μέρη της ζωής, την δίνουν ακόμη και νόημα, κάπως.
 
Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε την πορεία που έχετε ακολουθήσει. Δείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει και να είστε ευγνώμονες για αυτό. Δεν θέλουμε να φανούμε σαν κάποιο είδος πνευματικού γκουρού, αλλά πιστεύουμε ότι δεν εκτιμούμε συχνά αυτό που έχουμε. Πολύ συχνά υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση από τη δική μας. Εκτιμήστε το και σας ευχαριστώ που είστε εδώ.
 
Και τέλος, συγχωρήστε όποιον σας έχει πληγώσει με οποιονδήποτε τρόπο, ειδικά τον εαυτό σας. Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν, η ζωή δεν ακολουθεί μια φόρμουλα όπως έχουμε ήδη πει. Όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι εξαιρετικά εμπνευσμένο. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τα λάθη, είναι ό,τι πιο ανθρώπινο μπορούμε να κάνουμε.
 
Κεφάλαιο 4 - Happy End


Ο καθένας μπορεί να αλλάξει τη ζωή του, ειδικά αν το θέλει αρκετά. Μην τα παρατάς ποτέ, όλα είναι θέμα χρόνου.
 
Δημιουργήστε μια ρουτίνα που λειτουργεί για εσάς, όχι εναντίον σας, και επιμείνετε σε αυτήν. Μην ψάχνετε για άμεση επιτυχία, αν και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει. Σας το υποσχόμαστε, θα το νιώσετε.
 
Μην ανησυχείτε αν υπάρχουν κακές μέρες. Πάντα θα υπάρχουν αυτά, δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε.
 
Και τέλος, το πιο σημαντικό πράγμα: δεν πρέπει να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Είστε στη δική σας λωρίδα, με τον δικό σας ρυθμό και ζείτε τη ζωή σας με τον δικό σας τρόπο. Κάντε ό,τι πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο και μην αφήσετε το ρεφρέν να σας επηρεάσει (καλά, χωρίς να παραβιάζετε το νόμο και τα ήθη).


Απο την ομάδα του NUTRAHOLIC!

 
.
Προτεινόμενα προϊόντα από το NutraHolic
90
.
00
29
.
90
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com