NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΑΣ;

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΑΣ;

Δεν υπάρχουν σκληροί κανόνες σχετικά με το πώς ο ύπνος είναι επαρκής γιατί οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές. Μερικοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με μόλις πέντε ώρες ύπνου τη νύχτα, ενώ άλλοι φαίνονται να χρειάζονται 9, 10 ή περισσότερες ώρες ύπνου. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 8 ώρες ύπνου την ημέρα. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους ενήλικες. Το ίδιο ισχύει και για ηλικίες άνω των 60 χρόνων.

 

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το 15 έως 30% των ενηλίκων υποφέρουν από αϋπνία. Μπορεί να οριστεί ως η ανικανότητα να κοιμηθείτε αμέσως μετά την κατάκλιση, και συχνά ξυπνάτε κατά την διάρκεια της νύχτας και δύσκολα επανέρχεστε σε ύπνο και πάλι. Αυτό μπορεί να διαταράξει την παραγωγικότητα, να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους και να συμβάλει στην εμφάνιση άλλων προβλημάτων υγείας.

 

Η σταθερή αϋπνία μπορεί να έχει μια σειρά από λόγους - υπερβολική χρήση σε καφεϊνούχα ποτά, μυϊκό πόνο, σωματικό πόνο, αρθρίτιδα, άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα, υπογλυκαιμία, υπερθυρεοειδισμός, δυσπεψία, νεφρική ή καρδιακή νόσο. Συχνά, ωστόσο, η κατάσταση της χρόνιας αϋπνίας μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας άλλης νόσου.

 

Πρόσφατα πολλοί βασίζονται κυρίως σε φυσικές μεθόδους και ουσίες για τη βελτίωση του ύπνου.
Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση υπνωτικών χαπιών, αντικαταθλιπτικών και άλλων φαρμάκων, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις λύνουν το πρόβλημα μόνο προσωρινά, ενώ παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του νευρικού συστήματος και την ορμονική ισορροπία.

 

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου είναι η 5-υδροξυτρυπτοφάνη, (5-ΗΤΡ). Είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος τρυπτοφάνη, η οποία εμφανίζεται φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα.

Η λειτουργία του στο σώμα ως πρόδρομος της σεροτονίνης και μελατονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής μονοαμίνης που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου, τη διάθεση, τη θερμοκρασία του σώματος και άλλες λειτουργίες. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη και νευροδιαβιβαστής παράγωγο της σεροτονίνης, η οποία υποστηρίζει τον ύπνο και την ποιότητα του ύπνου.

 

Το 5-HTP της HAYA LABS εξάγεται από τους σπόρους του αφρικανικού φυτού Griffonia simplicifolia. Κάθε κάψουλα περιέχει 50 mg, η οποία διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης και της μελατονίνης στη βέλτιστη ποσότητα που είναι αναγκαία για να εξασφαλίζουν εύκολο, ήρεμο και υγιή ύπνο.

 

  • 5-HTP - Το αμινοξύ τρυπτοφάνη, βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και της κατάθλιψης

  • Μελατονινη - φυσική ορμόνη που εξασφαλίζει υγιή ύπνο

  • Υδροξυτρυπτοφάνη (DHEA) -  Φυσική ορμόνη που μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο

  • Το ασβέστιο - Έχει μια κατευναστική ιδιότητα

  • Μαγνήσιο - Μπορεί να ισορροπήσει το ασβέστιο και να χαλαρώσει τους μυς

  • Βιταμίνες B - Διατηρούν την ήρεμη κατάσταση

  • Ινοσιτόλη – Διεγείρει τον ύπνο με ταχείες κινήσεις των ματιών

  • Νιασιναμίδη – Βοηθάει στην απελευθέρωση της σεροτονίνης

 

 

Nutraholic Team

.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2022 nutraholic.com