NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Krill Oil Vs. Ιχθυέλαιο

Krill Oil Vs. ΙχθυέλαιοΚαι το ιχθυέλαιο και το Krill Oil, είναι πολύ δημοφιλή  καθημερινά συμπληρώματα. Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να συγκρίνει το Krill Oil με το ιχθυέλαιο και θα σας παρουσιάσει ποιο είναι καλύτερο για σας.   Το ιχθυέλαιο εδώ και πολύ καιρό είναι εξαιρετικά δημοφιλές ως καθημερινό συμπλήρωμα, ωστόσο, πρόσφατα, το Krill Oil έχει αναδειχθεί ως το κύριο υποκατάστατο του ιχθυελαίου, λόγω των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Τα οφέλη του Krill Oil πιστεύεται ότι υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα του ιχθυελαίου. Φυσικά, ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν ιχθυέλαια από το Krill Oil είναι πολύ μεγαλύτερος. Όμως όσο πιο κατανοητά και γνωστά γίνονται τα πλεονεκτήματα του Krill Oil τόσο θα αλλάζει η προτίμηση αυτή. Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός επιλέγουν το Krill Oil αντί του ιχθυέλαιο. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στα δύο σκευάσματα.
 

  Krill Oil ή Ιχθυέλαιο?

Πηγή: Η πηγή του Krill Oil είναι μικρές γαρίδες που λέγονται Krill και ζουν στα κρύα νερά της Ανταρκτικής. Το Krill είναι η κύρια τροφή των φαλαινών, δεδομένου ότι τα καταβροχθίζουν κατά τόνους. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 500 εκατομμύρια τόνους Krill στον πλανήτη, πράγμα που το καθιστά τη μεγαλύτερη μορφή βιομάζας που υπάρχει σχεδόν διπλάσια από αυτή των ανθρώπων (το βάρος όλων των ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή στη Γη). Από αυτή τη μάζα, περίπου 110.000 τόνοι συλλέγονται κάθε χρόνο. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την αλίευση των Krill ανήκει στη καναδική εταιρεία: Neptune Technologies. Έτσι η παραγωγή Krill Oil, γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη εταιρεία αν και πολλές εταιρείες έχουν αγοράσει τα δικαιώματα και παρασκευής. Το ιχθυέλαιο από την άλλη, παράγεται από την αλίευση ψαριών όπως ο μπακαλιάρος, ο τόνος, οι σαρδέλες κλπ. Όπως και με το Krill Oil, έτσι και με τα ιχθυέλαια, υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές των ιχθυελαίων σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν πως η τοποθεσία αλίευσης τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το Krill Oil, είναι πολύ πιο αγνό και χωρίς χημικά κλπ που υπάρχουν στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό ενώ στη θάλασσα γύρω από την Ανταρκτική δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία ρύπανση, οπότε και τα Krill δεν έχουν απορροφήσει ρυπογόνες ουσίες και βαρέα μέταλλα όπως: κάδμιο, υδράργυρο, διοξίνες τα οποία αποθηκεύονται στο λίπος των ψαριών.  

Τι είναι το Ω -3 και τι περιέχει μέσα;   Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα Ω-3 είναι ένα πρωταρχικό συστατικό και στους δύο τύπους ελαίου. Το Εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) είναι τα δύο πιο σημαντικά μόρια του Ω - 3. Είναι γεγονός πως και το Krill Oil & το Fish Oil, περιέχουν την ίδια σχεδόν ποσότητα μορίων. Ωστόσο, η διαφορά έγκειται στη μοριακή τους δομή. Αυτά τα μόρια που βρίσκονται σε μορφή τριγλυκεριδίων στο ιχθυέλαιο, ενώ στα συμπληρώματα Krill Oil έχουν τη μορφή φωσφολιπιδίων. Να σημειωθεί πως ότι, η δομή του ανθρώπινου λίπους στο σώμα, έχει φωσφολιπιδιακή μορφή. Έτσι, το Krill Oil απορροφάται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απ' ότι το Fish Oil.

Οφέλη για την υγεία:   Τα οφέλη για την υγεία από τόσο από το Krill Oil όσο και από το ιχθυέλαιο, είναι σχετικά συγκρίσιμα μεταξύ τους. Και τα δύο έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και από την αρθρίτιδα κλπ. Και τα δύο είναι γνωστό ότι ωφελούν και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τα ποσοστά της κακής χοληστερόλης LDL ταυτόχρονα, αυξάνοντας τα ποσοστά της καλής χοληστερόλης HDL. Επίσης, είναι αποτελεσματικά στον έλεγχο του βάρους. Οι ομοιότητες του Krill Oil και του ιχθυέλαιο, σταματούν, όταν συγκρίνουμε τον αριθμό των αντιοξειδωτικών συστατικών τους, όπου το Krill Oil κερδίζει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ασταξανθίνη, κανθαξανθίνη καθώς και βιταμίνες Α, D και Ε είναι μερικά από τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο Krill Oil. Αυτά τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν το δέρμα από τις της ηλιακές ακτίνες UV και τη ζημία που προκαλούν.   Κίνδυνοι:   Όπως όλα τα σκευάσματα, έτσι και με το Krill Oil θα πρέπει να λάβετε κάποια πράγματα υπ' όψιν σας όπως πχ. Αλλεργίες. Άτομα με αλλεργία σε γαρίδες και θαλασσινά, θα πρέπει να καταναλώσουν Krill Oil μόνο υπό την επίβλεψη ιατρού. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα του Krill Oil σε βιταμίνες, μπορεί να είναι επιβλαβής στο συκώτι σας, αν ήδη λαμβάνετε επαρκή ποσότητα βιταμινών από την υπόλοιπη σας δίαιτα. Η υπερβιταμίνωση και συγκεκριμένα από βιταμίνη Α είναι ένα καλό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν καταναλώνεται υπερβολική ποσότητα Krill Oil ή ιχθυελαίου. Πιθανώς και να υπάρχουν και άλλες παρενέργειες που οφείλονται στο Krill Oil αλλά παραμένουν άγνωστες, λόγω του ότι δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες ακόμα.    Το Krill Oil έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τα ιχθυέλαια, λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Εκτός αυτού, υπάρχει μόνο ένας πατενταρισμένος τρόπος δημιουργίας του Krill Oil το οποίο το καθιστά παρόμοιο με όλα τα Krill Oil όλων των εταιρειών, ενώ το ιχθυέλαιο, αλιεύεται και παράγεται από πολλές διαφορετικές εταιρείες και μεθόδους. Το μοναδικό μειονέκτημα του Krill Oil  είναι ακριβότερο του ιχθυέλαιου.

WWW.NURAHOLIC.COM .
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2022 nutraholic.com