NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Ποιο αδύνατοι και λεπτοί με την βιταμίνη D

Ποιο αδύνατοι και λεπτοί με την βιταμίνη D

Όταν μιλάμε για τις βιταμίνες, είναι σαφές ότι η έλλειψη κάθε μίας από αυτές παρατηρούνται σοβαρές αρνητικές και ανεπιθύμητες ενέργειες. Το γεγονός είναι ότι η θρεπτική διατροφή με αρκετή ποιότητα σε θερμίδες ανά ημέρα θα πρέπει να συμπληρώνονται και οι ελλείψεις από ανόργανα άλατα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που απαιτούνται από το μέσο άτομο αλλά ας μην ξεχνάμε ένα βασικό πράγμα. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό από τη βιομηχανία, και όταν μιλάμε για προϊόντα μαζικής παραγωγής τροφίμων και ημι-έτοιμων προϊόντων δεν μπορούμε να περιμένουμε να αγοράσουμε θρεπτικά τρόφιμα από τα καταστήματα της αγοράς. Εξευγενισμένα τρόφιμα είναι παντού γύρω μας. Κακός μακροθρεπτικά που αποτελούνται κυρίως από ραφιναρισμένο αλεύρι, πληρωτικά υλικά ή απο υποπροϊόντα, έτσι τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα σπάνια μεταφέρουν μια πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων. Σίγουρα τα άτομα με προβλήματα βάρους καταναλώνουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά. Όταν βασιζόμαστε να προμηθευόμαστε τα απαραίτητα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά των τροφών οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες. 

Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις και επιλεγμένους εμπόρους για τις πηγές της τροφής τους, αλλά δεν είναι στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Με δεδομένο αυτό είναι φυσιολογικό όταν η προσθήκη σε υψηλές δόσεις της συγκεκριμένης βιταμίνης να δείτε διάφορα θετικά. Γνωρίζουμε όλοι πόσο η βιταμίνη C είναι ευπρόσδεκτη όταν έχουμε ένα κρύωμα, βιταμίνη Ε, όταν έχουμε προβλήματα με το δέρμα ή τα μαλλιά, ή βιταμίνης Β12, όταν η αιμοσφαιρίνη είναι χαμηλή. Τα παραδείγματα είναι πολλά και είναι μια σειρά από τρόπους με τους οποίους ο οργανισμός προσπαθεί να μας πει ότι ένα συγκεκριμένο στοιχείο λείπει από τη διατροφή μας. 
 

Και όταν προσθέτουμε βιταμίνη D;

Η βιταμίνη D δεν είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες βιταμίνες. Γι 'αυτό, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της ισχυρής και σταθερής δομής των οστών. Δεν είναι τυχαίο που προβλέπονται σε υψηλές δόσεις μετά από κάταγμα. Τα καλά επίπεδα βιταμίνης D αυξάνουν την απορρόφηση των ειδικών μετάλλων όπως ασβέστιο. Συνιστάται για παιδιά με προβλήματα οστών να συμπληρωθεί με μια πρόσθετη πηγή της βιταμίνης D, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η ''βιταμίνη του ήλιου'' είναι σπάνια. Πολλές είναι οι μελέτες οι οποίες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε είναι ένα κλασικός επαγωγέας της τεστοστερόνης

 

Ναι ακριβώς. Αυτή η απλή βιταμίνη αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές κλινικές μελέτες, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι θα την βρείτε σε υψηλότερες δόσεις σε ανδρικές βιταμίνες και ενισχυτές τεστοστερόνης. 

Αλλά αυτό που βρήκαμε και μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Αποδεικνύεται ότι η βιταμίνη D είναι το πιο κατάλληλο συμπλήρωμα, για τον καθαρισμό ή την απομάκρυνση του περίσσιου λίπους.

 

Τι συμβαίνει όταν δίνετε επιπλέον βιταμίνη D ως συμπλήρωμα για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή;

Περίπου το ήμισυ των ερωτηθέντων που είναι υπέρβαροι και θέλουν να χάσουν βάρος ακολουθώντας ένα καθεστώς χαμηλών θερμίδων θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αν προσθέσουν βιταμίνη D.

Αυτά ήταν τα λόγια και απόψεις του Δρ. Luisella Vigna από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα προβλήματα παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε μεγάλη έρευνα!

Ο Vigna κάνει το πείραμα με 400 άτομα υπέρβαρα που ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι πάνω από 30 η οποία τα καθιστά παχύσαρκα.Τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους δεν ήταν υψηλά και ήταν όπως βρήκαμε στο 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Ο Vigna υπέβαλε όλα τα 400 άτομα σε μια αυστηρή δίαιτα απώλειας βάρους, που εστιάζει κυρίως στην μείωση των θερμίδων. Η διαφορά προέρχεται από το γεγονός ότι σχηματίστηκαν σε τρεις ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα διανέμεται placebo. Δισκία, τα οποία περιέχουν ασβέστιο, κυτταρίνη, μαλτοδεξτρίνη ή άλλα εύπεπτα συστατικά τα οποία δεν μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Αυτό δίνει μόνο την εντύπωση στους καταναλωτές ότι πίνουν κάτι.

 

Η δεύτερη ομάδα έλαβε ένα συμπλήρωμα με βιταμίνη D 830 μονάδες ημερησίως. Αυτά ανέρχονται σε 25 000 μονάδες βιταμίνης D ανά μήνα.
Η τρίτη ομάδα έλαβε 100 000 μονάδες ανά μήνα. Η ημερήσια δόση ήταν 3.300 μονάδες ανά ημέρα.

Αποτελέσματα:

Τα φυσικά άτομα που λαμβάνουν μέτριας και υψηλής δόσης βιταμίνης D είχαν βελτιωσεί την κατάσταση της βιταμίνης D στο αίμα τους. Και φυσικά αυτά με 100.000 μονάδες στα βέλτιστα επίπεδα κατά τη μέτρηση της βιταμίνης. Αλλά ποια ήταν τα αποτελέσματα της δίαιτας;

Θετική και για τις τρεις ομάδες βέβαια, αλλά με μια μάλλον περίεργη διαφορά.

 

Οι ομάδες με τα κυριολεκτικά συμπληρώματα έχασαν περισσότερα κιλά από ότι άτομα στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Επίσης, έχασαν και ίντσες από την περιφέρεια της μέσης τους
 

Συμπέρασμα:

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι το υπερβολικό βάρος και η πιθανή ανεπάρκεια της βιταμίνης D στην απουσία μιας ποικιλίας της ποιότητας των τροφίμων, με τα συμπληρώματα και το μεταβολισμό ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ την απώλεια βάρους και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της δίαιτας με μειωμένες θερμίδες ”- γράφουν οι ερευνητές.

 

Τα επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να δοκιμαστούν σε εργαστήρια. Αν είναι χαμηλά, τότε σας συνιστούμε να επανεξετάσει το τι πρέπει να τρώτε και να συμπληρωθεί με επιπλέον βιταμίνη D. Μια μέτρια κατανάλωση μπορεί να δράσει μόνο θετικά. Έτσι, η βιταμίνη D είναι στην πρώτη θέση και σε αθλητές ώστε να κρατηθούν σε φόρμα όλο το χρόνο.

 

Αναρωτιέστε ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνη D;

Τα πράγματα είναι πολύ σχετικά, δεδομένου ότι μιλάμε για φαγητό με διαφορετική ποιότητα και τις αξίες που επηρεάζονται από δεκάδες παράγοντες στην καλλιέργεια, την παραγωγή και την ποικιλία ενός συγκεκριμένου τροφίμου. Αλλά αν πρέπει να προσθέσουμε τα πιο δημοφιλές, ως εκ τούτου, να βοηθήσει τις παρακάτω επιλογές:

Τα αυγά είναι περισσότερο από μια πηγή ποιότητα πρωτεΐνης. Η σύνθεση των κρόκων μπορούμε να βρούμε μια σειρά από λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτες βιταμίνες. Ένας από αυτούς και βιταμίνης D. Είναι η πρώτη μας επιλογη αφού έχουν εκκαθαριστεί από τους υδατάνθρακες, μιλάμε για αυγά βραστά ή ομελέτα και ταιριάζει απόλυτα στη διατροφή οποιουδήποτε αθλητή ή πρόσωπο που ζητά την υγεία.

 

Το ψάρι όπως ο σολομός, ο μπακαλιάρος ο τόνος περιέχουν βιταμίνη D. Αν τα ψάρια αυτά δεν είναι δημοφιλή στο σπίτι, μπορείτε να τα προσθέσετε στη διατροφή σας μία φορά την εβδομάδα. 

Λάδι μουρουνέλαιο

Το λάδι που προέρχεται από το συκώτι ψαριού είναι ένα προϊόν που μπορούμε να ταξινομήσουμε με ασφάλεια σαν πρώτο η δεύτερο. Έτσι, μιλάμε για ένα συμπλήρωμα που περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, αλλά ταυτόχρονα ισχυρή δόση της βιταμίνης Α και βιταμίνης D. 

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D στη σύνθεση του μουρουνέλαιο-α είναι στην πιο φυσική μορφή και περιέχει από ιχθυέλαιο, το οποίο βελτιώνει την απορρόφηση. Είναι πιο εύκολο στη χρήση με μαλακές κάψουλες που είναι εύκολο να ληφθούν και είναι ίδιο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τροφή

 

 

Τι άλλο?

 

Έλαια, συγκεκριμένα τυριά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κόκκινο κρέας μπορεί επίσης να είναι μια πηγή πολύτιμων βιταμινών.

Δεν είναι τυχαία τα άτομα που έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης είναι ακριβώς εκείνοι που δεν τρώνε τις εξής τροφές .Καλό είναι να υπάρχουν στη διατροφή σας. Και τα συμπληρώματα με βιταμίνη D δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα αποφύγετε.

Καλό θα ήταν να μην υπερβαίνεται την ημερήσια δοσολογία. Τοξικότητα στην καθημερινή χρήση μπορεί να παρατηρηθεί με συστηματική χρήση πάνω από 15 000 μονάδες ή περισσότερο ανά ημέρα. Συνιστάται η μελέτη της ετικέτα του του προϊόντος.

 

Αν θέλετε να πάρετε τον βέλτιστο μεταβολισμό και τη διατροφή, η πρόσθετη συμπλήρωση συνιστάται.

Πηγή: Vigna on Vitamin D deficiency

 

 

.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2020 nutraholic.com