Το πιο πιθανό, κάθε έγκυος γυναίκα που ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό ή τίθενται ερωτήματα όπως: "Είναι απαραίτητο να σταματήσει την γυμναστική;"? "Απαγορεύονται οι ασκήσεις με βάρη;" "Θα πρέπει να μειωθεί καρδιο μου;» κ.λπ.
Οι γιατροί και οι ειδικοί είναι ανένδοτοι ότι η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κανονικά φέρνει οφέλη τόσο για τη μητέρα και το μωρό. Εμείς είμαστε επίσης, αυτής της γνώμης και παρά τις προκαταλήψεις, θα σας διαβεβαιώσουμε ότι το γυμναστήριο είναι ένα καλό μέρος για τις έγκυες γυναίκες.
Εδώ είναι μερικά επιχειρήματα που θα σας κάνουν να μην εγκαταλείψετε την γυμναστική:
-Διατήρηση του μυϊκού τόνου
-Ενίσχυση των οστών
-Σωστός μεταβολισμός
-Εκγύμναση μυών που χρειάζονται κατά τη γέννηση
-Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη
-Καλή άσκηση και επικοινωνία με τους ανθρώπους, θα βοηθήσει στην εξάλειψη της κατάθλιψης
-Καλή εμφάνιση
Για να διατηρηθεί ένα υγιές σώμα και καλή φυσική κατάσταση, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αθλήματα όπως τρέξιμο, κολύμπι, γιόγκα, πιλάτες και αν μη τι άλλο το γυμναστήριο. Αυτό θα τονώσει το κυκλοφορικό σας σύστημα, θα ενισχύσει τους μυς και θα βελτίωση τον συντονισμό τους.
Ερευνητές από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης ανελάβαν το καθήκον να αποδείξουν ότι η μέτρια προπόνηση φυσικής κατάστασης για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μέχρι τη γέννηση) δεν φέρει κανένα κίνδυνο, παρά μόνο θετικά. Για το σκοπό αυτό, έκαναν μια μελέτη σε 142 γυναίκες. Οι μισές από αυτές δεν ήταν σωματικά δραστήριες πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Επισκέπτονταν το γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα και κάθε σύνοδος αποτελείται από συνεχή προθέρμανση, μετά την οποία δόθηκαν ασκήσεις για όλο το σώμα, χωρίς να ξεπερνούν τα βάρη 3 4 kg. Η γυμναστική συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Μετά τη γέννηση και τις ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των δύο ομάδων γυναικών δεν έδειξαν σχεδόν καμία διαφορά. Το συμπέρασμα είναι ότι το γυμναστήριο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν κρύβει κανένα κίνδυνο για τη μητέρα και το μωρό.
Φυσικά, στο γυμναστήριο θα πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες:
-Ζεσταθείτε καλά
- Ρυθμίστε τα βάρη, αν χρειαστεί μειώστε τα
- Η επίπεδη αναπνοή είναι ένα πολύ βασικό σημείο: Αποφύγετε να κρατάτε την αναπνοή σας ασκήσεις
-Περισσότερες επαναλήψεις με μικρότερα βάρη
-Μην Ξεχνάτε το νερό, και τη λήψη αρκετών υγρών
-Ξεκουραστείτε περισσότερο και να ακούτε το σώμα σας
-Να υπάρχει θρεπτικό και πλούσιο φαγητό
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα είναι καλύτερα να αποκτήσει πρόσθετες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ωμέγα-3, βιταμίνη D και C, βιταμίνες Β6 και Β12, ασβέστιο, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά, κλπ Όλα είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους.
Ως συμπέρασμα μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε, να είστε ενεργή ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (εκτός και αν υπάρχει ιατρική απαγόρευση), επειδή ο μέτριος αθλητισμός είναι υγιές για εσάς και το μωρό, και για να διευκολυνθεί η ανάκτηση μετά τον τοκετό.
.