NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Τι είναι το Vitargo®;

Τι είναι το Vitargo®;

Το Vitargo® είναι ένας κατοχυρωμένος τύπος μοριακού υδατάνθρακα. Το Vitargo® είναι μοναδικό γιατί είναι ειδικά επεξεργασμένο και κατασκευασμένο για να δίνει μοριακό προφίλ που είναι τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους υδατάνθρακες που αποτελούν τα σάκχαρα (π.χ. γλυκόζη, φρουκτόζη, σακχαρόζη) και μαλτοδεξτρίνη που βρίσκονται στα περισσότερα ενεργειακά ποτά και υγρά ανάκτησης. Το πιο σημαντικό, Vitargo® είναι ότι πανεπιστημιακές έρευνες δείξανε το προφανές. Ότι λειτουργεί σε αθλητές. Μέρος της επιτυχίας του Vitargo® είναι το μοριακό του μέγεθος. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν το μοριακό βάρος (πόσο βαρύ είναι το μόριο) για να καθοριστεί το μέγεθος του. Όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, το Vitargo® είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερο από τη Μαλτοδεξτρίνη και χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από τη σακχαρόζη (δεξτρόζη).


ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ        ΜΟΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΣ Vitargo®                      500.000 έως 700.000 Μαλτοδεξτρίνη             1000 έως 10000 Σιρόπι αμύλου              250 έως 1000 Σακχαρόζη (δεξτρόζη)   180

Όμως, το μοριακό μέγεθος από μόνο του, δεν είναι αυτό που κάνει το κάνει Vitargo® μοναδικό. Το Vitargo® κατασκευάζεται μέσω μιας ειδικής κλασματοποίησης που καθιστά το εξαιρετικά εύπεπτο άρα ικανό να μεταφέρει γλυκόζη στο αίμα, το ήπαρ και τους μυών τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορα απ' όσο οι άλλοι υδατάνθρακες. Άλλοι τάχα "υψηλού μοριακού βάρους" υδατάνθρακες είναι χωρίς ούτε μια κλινική μελέτη η οποία θα τεκμηριώνει την ανωτερότητά τους σε σχέση με την απόδοσή τους και την ικανότητά τους να προσδίδουν ενέργεια στους ανθρώπους.

Πώς δουλεύει το Vitargo®; Το Vitargo® είναι ένας τύπος μορίου που επισκιάζει τους υπόλοιπους τύπους μορίων σακχάρων: γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη καθώς και τη μαλτοδεξτρίνη. Οι υδατάνθρακες βρίσκονται συνήθως σε ενεργειακά ποτά και ποτά ανάκτησης. Το μεγαλύτερο μοριακό μέγεθος του Vitargo® ελαχιστοποιεί την οσμωτικότητα του, (πόσο αντιδρά και απορροφάει νερό). Η χαμηλή οσμωτικότητα του Vitargo®, του επιτρέπει να περνάει μέσα από το στομάχι 2 φορές γρηγορότερα από όλους τους υπόλοιπους υδατάνθρακες, που έχουν την τάση να δρουν σαν σφουγγάρι στο στομάχι. Ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που παραμένει στο στομάχι, επιτρέπεται στο Vitargo® να περάσει στον δωδεκαδάκτυλο όπου θα χωνευθεί και απορροφηθεί πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξήσει σχεδόν άμεσα την ενέργεια στο αίμα και τους μύες από τους υπόλοιπους υδατάνθρακες. Μετά τη προπόνηση το Vitargo® αναπληρώνει το γλυκογόνο έως και 168% γρηγορότερα, επιτρέποντας την αύξηση των επιδόσεων κατά 23% επιπλέον μετά από μόλις δύο ώρες, σε σύγκριση με τους κοινούς υδατάνθρακες που βρίσκονται στα ενεργειακά ποτά.

Είναι το Vitargo® το ίδιο όπως το WAXY MAIZE ή οι υπόλοιποι υδατάνθρακες υψηλού μοριακού βάρους από άμυλο;   Το Vitargo® μπορεί να παρασκευαστεί από πολλές διαφορετικές πηγές αμύλου, αλλά το Vitargo® είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και μοναδικό, δεν το κάνει η η πρώτη ύλη ή το μοριακό του βάρος, αλλά η αποκλειστική του μοριακή δομή που έχει αποδειχθεί με επιστημονικές έρευνες σε αθλητές οι οποίοι καταφέρανε να υπερβούν τις αποδόσεις τους από συμβατικούς υδατάνθρακες. Από το στομάχι σας να καταφέρετε να έχετε πιο πολύ δύναμη σε 2 ώρες μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Στη πραγματικότητα 2 από της μελέτες που γίνανε στο Vitargo®, χρησιμοποίησαν άμυλο από πατάτα ως πρώτη ύλη. Για πολλά χρόνια μέχρι και το 2005 το Vitargo® κατασκευαζόταν από ένα ειδικό τύπο καλαμποκιού που περιέχει υψηλότερο ποσοστό αμύλου, το Waxy-Maize. Αυτή η ιδέα χρησιμοποιήθηκε και από τις διάφορες εταιρείες για να κατασκευάσουν όλους αυτούς τους διαφορετικούς τύπους αμύλου Waxy-Maize. Ωστόσο, κανείς από αυτούς τους υδατάνθρακες δεν έχει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που να επιβεβαιώνουν τα οφέλη του Vitargo. Επιπλέον αυτές οι μη αμφισβητούμενες πηγές υδατανθράκων μπορεί μεν να κοστίζουν λιγότερο, αλλά είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά δύσπεπτοι και να μην δίνουν καθόλου γλυκόζη στο αίμα, το ήπαρ και στους μύες.

Μπορεί το Vitargo® να με φουσκώσει;   Οτιδήποτε περιέχει υδατάνθρακες μπορεί να σας φουσκώσει. Από ενεργειακά ροφήματα με υδατάνθρακα μέχρι και συμπληρώματα υδατάνθρακα ή ακόμα και το ψωμί. Αυτό οφείλεται στο ότι ο υδατάνθρακας λειτουργεί σαν σφουγγάρι μόλις εισέλθει στο στομάχι απορροφώντας το νερό που βρίσκεται στο στομάχι διογκώνοντας το και πιθανώς δημιουργώντας ένα αίσθημα φουσκώματος, διόγκωση ή ακόμα και κράμπες στο στομάχι. Το Vitargo® είναι μια κατοχυρωμένη μορφή μοριακού υδατάνθρακα η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι φεύγει από το στομάχι πολύ γρήγορα και απορροφάται από το σώμα ακόμα πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, πολλαπλές πανεπιστημιακές έρευνες επιβεβαίωσαν την ικανότητα του Vitargo® να φεύγει από το στομάχι περισσότερο έως και 2 φορές γρηγορότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα ενεργειακά ποτά που περιέχουν σάκχαρα και μαλτοδεξτρίνη, τα είδη υδατάνθρακα που χρησιμοποιούνται σε πολλά δημοφιλή αθλήματα ως ενεργειακά ροφήματα.   Αυτό ίσως να σας επιλύει την απορία γιατί πολλοί από τους επαγγελματίες αθλητές δεν έχουνε φουσκώματα και δεν βαρυστομαχιάζουν όταν χρησιμοποιούν Vitargo® πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη προπόνηση ή την άθληση.   Δεν μπορώ απλά να φάω ζυμαρικά, ψωμί ή άλλα τρόφιμα με υδατάνθρακες και να έχω το ίδιο αποτέλεσμα.

Χωρίς αμφιβολία τα τρόφιμα αυτά θα βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό των μυών και του γλυκογόνου στο ήπαρ. Ωστόσο, το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορούν να το κάνουν αυτό όσο γρήγορα μπορεί το Vitargo® χωρίς το φούσκωμα που θα δημιουργηθεί στο στομάχι σας; Αν γυμνάζεστε ή έχετε να αγώνα την επομένη μέρα ή και πιο νωρίς, τότε πρέπει να επιλέξετε μια πηγή υδατάνθρακα η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επιταχύνει την αναπλήρωση του γλυκογόνου στο σώμα και βοηθάει στην ανάκτηση μετά από εξαντλητική προπόνηση.   Όταν φτιάχνω το Vitargo®, σχηματίζει ένα τζελ στο πάτο της φιάλης. Κάνω κάτι λάθος;   Λόγω του ότι το Vitargo® είναι ένα πιο πολύπλοκοι υδατάνθρακες σε σχέση με τους υπολοίπους υδατάνθρακες που χρησιμοποιούνται στα ενεργειακά ποτά του είναι πιο δύσκολο να διαλυθεί. Γεμίστε το μπουκάλι / σέικερ με 200 ml νερού και προσθέστε τη σκόνη και χτυπήστε δυνατά για 30 δευτερόλεπτα. 

Περιέχει γλουτένη το Vitargo®;   Ουσιαστικά ναι γιατί το Vitargo® περιέχει λιγότερο από 20 ppm (parts per million) γλουτένης (ELISA, r-Biopharm).   Τι είδους κρεατίνης χρησιμοποιείται στο Vitargo®+Creatine;   Η κρεατίνη στο Vitargo®+Creatine είναι Creapure®, μια υψηλής ποιότητας καθαρή μονοϋδρική κρεατίνη που κατασκευάζονται από την AlzChem Trostberg GmbH στη Γερμανία.   Γιατί θα πρέπει να πάρω κρεατίνη μαζί με Vitargo® αντί κρεατίνη μόνη της;   Οι υδατάνθρακες βελτιώνουν την απορρόφηση της κρεατίνης. Η ινσουλίνη που εκκρίνεται λόγω του Vitargo® μεσολαβεί στο να αποθηκευτεί ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα κρεατίνης Η αποθήκευση κρεατίνης στο σώμα μπορεί να βελτιωθεί αν προσληφθεί μαζί με υδατάνθρακα Vitargo® γιατί αυξάνει τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα λόγω της ινσουλίνης Η βελτιωμένη πρόσληψη και αποθήκευση της κρεατίνης στους μύες αποδίδεται στην διέγερση των μεταφορέων κρεατίνης που προκαλείται από την ινσουλίνη.

Ποιος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) του Vitargo®;   Πολλοί άνθρωποι ρωτούν για τον γλυκαιμικό δείκτη που έχει κάθε υδατάνθρακας. Ένα αθλητικό ποτό θα πρέπει να έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γιατί δίνει μια γρήγορη και εύκολη πηγή ενέργειας στο αίμα και αυτό είναι το παράδοξο του Vitargo®!  Δεν είναι γνωστός ο ακριβής δείκτης του αλλά τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα υποδεικνύουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη απ' ότι η μαλτοδεξτρίνη (~137)

NUTRAHOLIC.COM TEAM   .
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2022 nutraholic.com