NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Ginger - ένα μπαχαρικό για ακαμψία των μυών!

Ginger - ένα μπαχαρικό για ακαμψία των μυών!


                              


Πότε ήταν η τελευταία φορά που παραπονεθήκατε για δυσκαμψία των μυών;Στοbodybuilding ο πόνοςείναι φίλος μας - ακαμψίαδεν μπορεί να είναι ένα σήμαδιότι οι μύεςμας έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται, αλλά είναι απόδειξη ότι έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε κάτι στο γυμναστήριο. Ωστόσο δεν είμαστε τόσο σκληροτράχηλοι ώστε να υποδεχόμαστε κάθε φορά την ακαμψία, σωστά;
 
 
Έχουμε την πληροφορία ότι η πιπερόριζα - ναι το μπαχαρικό το οποίο φυτρώνει κάτω από τα σταφύλια, για να γίνει πιο πικάντικο, είναι μιααπότιςφυσικές θεραπείες για τους μυϊκούς πόνους.Οι ασιατικές φυλές μπορεί να μην φημίζονται σαν αρσιβαρίστες αλλά ανακάλυψαν τις ιδιότητεςτου τζίντζερ πριν από 4000 χρόνιαακόμα. Εκτόςαπόαναλγητικόκαι αντιφλεγμονώδες, το τζίντζερδρα και προφυλακτικάστο πεπτικό σύστημα. Και τώραδίνουμε τηνεπιστημονική λέξη.
ΈΡΕΥΝΑ
 
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γεωργίας δοκίμασαν 47 εθελοντές, καθώς τους χώρισαν σε τρείς ελεγχόμενες ομάδες. Στην πρώτη έδωσαν ωμή πιπερόριζα, στην δεύτερη - ψημένη και στην Τρίτη εικονικό φάρμακο. Μετά από αυτό τους προκάλεσαν μυϊκή ακαμψία με τον καλύτερο τρόπο-οδηγώντας τους να γεμίσουν 18 πτυχώσεις των αγκώνων και σε συνέχεια 11 ημερών τους υπέβαλαν σε δοκιμασία, για να επαληθεύσουν τα αποτελέσματα του τζίντζερ.Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση του πόνου σε 23 με 25% μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας.
 
Άλλη έρευνα,εργασίατων επιστημόνων από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών στο Δελχί,τεκμηρίωσαν τα θετικά αποτελέσματα τηςπιπερόριζας σεασθενείςμε συμπτώματα του καρκίνου μετά τη χημειοθεραπεία.
 
Τρίτη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Μοριακή όψη, συνιστά το τζίντζερως έναμέσο για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της ανάπτυξης του καταρράκτη σε αρουραίουςμε διαβήτη.

Σε τέταρτη έρευνα - επιστήμονες της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν,μελέτησαν30 ασθενείς με φλεγμονή του πεπτικού συστήματος, χωρίζοντάς τους σε δυο ομάδες - σε περίοδο 28 ημερών, στη μια με περιεχόμενο 2 γραμμάρια από εκχύλισμα ρίζας τζίντζερ και στην άλλη με εικονικό φάρμακο.
28 ημέρες αργότερα οι ερευνητές έκανανμετρήσεις και αντίστοιχη σημαντική μείωση των συμπτωμάτων στην πρώτη ομάδα.
 
 
Μορφή του συμπληρώματος
 
Τα συμπληρώματατζίντζερείναι συνήθως με τη μορφήτου εκχυλίσματος της αποξηραμένης ρίζας ή αποστάγματα ελαίου που περιέχονται στο φυτό. Μπορείτε να βρείτε το τζίντζερ σε μορφή κάψουλας, δισκίων και σκόνης. Μπορείτε να αγοράσετε και την ίδια την ρίζα και να την χρησιμοποιήσετε στην αγαπημένη σας συνταγή.
 
Πότε φάγατε για τελευταία φορά μπισκότα από Τζίντζερ;
Οι συνάδελφοι από το Men's Fitnessπροτείνουν να ετοιμάσετε τσάι από τζίντζερ - τρίβετε την φρέσκια ρίζα σε νερό και βράζετε. Προσθέστε μέλι και λεμόνι για γεύση και πείτε ‘’αντίο’’ στο κρύωμα.
Αξιολόγησητηςαποτελεσματικότητας
 
Στην βάση δεδομένων της περιεκτικής βάσης των φυσικών φαρμάκων, η αποτελεσματικότητα ενός συμπληρώματος επιστημονικά υπολογίζεται σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:αποτελεσματική, σχεδόν αποτελεσματική, αρκούντος αποτελεσματική, αρκούντος αναποτελεσματική, σχεδόν αναποτελεσματική και έλλειψηεπαρκών πληροφοριών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
 
 
Να πως τοποθετείται το τζίντζερ στην κλίμακα βάσης δεδομένων:
 
Πιθανόν αποτελεσματική στα: 
 
-        Ναυτία και εμετός μετά από χειρουργική επέμβαση.Η πρόσληψη1 γρ τζίντζερ μία ώρα πριν από την εγχείρηση ανακουφίζει τα μετεγχειρητικά συμπτώματακατά τις πρώτες 24ώρες.
-        Ίλιγγος– το τζίντζερκαταπραΰνει τα συμπτώματα της ζάλης, συμπεριλαμβανομένης της ανύψωσης.
 
Πιθανόν αναποτελεσματική στα:
 
 - Αποτροπή των συμπτωμάτων των ασθενειών κίνησης-ταξιδιώτες με πλοίο ανέφεραν
ότιαισθάνονται πιο άνετα όταν πήραν τζίντζερ πριν από το ταξίδι, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστες και πειστικές αποδείξεις ότι λειτουργεί κατ τηςενόχλησηςπουπροκαλείται από την κίνηση.
 
Έλλειψηπληροφοριών:
 
- Ρευματοειδήςαρθρίτιδα - υπάρχουν προτάσεις όπουτο τζίντζερβοηθάει ενάντια στον πόνο των αρθρώσεωνστη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
-Οστεοαρθρίτιδα- διάφορες μελέτες έχουν δείξει ποικίλους βαθμούς επιτυχίας, που οφείλονται στονχρόνοπου απαιτείται για να λειτουργήσει το Τζίντζερ.
-Απώλειατης όρεξης, κρυολογήματα, ημικρανία
Σχετική χρήση σε εγκυμονούσες
 
Σας συνιστούμε να το αποφύγετε.Υπάρχει κίνδυνοςβλάβης στοέμβρυο.Τεκμηριωμένηείναιη  περίπτωσημιας γυναίκας που είχε αποβολή στην 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης που έφαγετζίντζεργια να διευκολύνει την πρωινή ναυτία.Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος για το έμβρυο στη χρήση της πιπερόριζας είναι στην κλίμακα από 1-3%.Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίεςσχετικά με τις πιθανέςεπιπτώσεις για το θηλασμό.Εάν έχετε προσανατολιστεί με το συμπλήρωμα, θα πρέπει υποχρεωτικά να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Στον διαβήτη - το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που οδηγεί σε μια ανάγκη να αλλάξετετη δόση του φαρμάκουσας.Το τζίντζερ δεν συνίσταται σε καρδιοπαθείς, διότι μπορεί αν επιδεινώσει τα συμπτώματά τους.
 
Προσοχή! Αποφύγετε την μίξη του τζίντζερ με αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς αυτό το ίδιο επιβραδύνει την πήξη του αίματος.
 
 
Προϊόντα:
 
NOW Ginger Root 550mg. / 100 Caps.

         


NUTRAHOLIC.COM
.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2023 nutraholic.com