NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Πρέπει να προπονούμαστε αν είμαστε κρυωμένοι;

Πρέπει να προπονούμαστε αν είμαστε κρυωμένοι;

Στην εποχή του κρυολογήματος, αποφασίσαμε να αγκαλιάσουμε το θέμα του αν πρέπει να προπονούμαστε ενώ είμαστε άρρωστοι. Συχνά, ως αποτέλεσμα των συσσωρευμένων στρες στο σώμα, το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί και το άτομο γίνεται ευάλωτο σε μολύνσεις. Και παρόλο που οι προπονήσεις είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών, κανείς δεν είναι απρόσβλητος, ακόμα και αθλητές.

Κατ 'αρχάς, ας γίνει διάκριση μεταξύ των συμπτωμάτων του κρυολογήματος από εκείνα της γρίπης:

  • κρυολόγημα - λοίμωξη του αναπνευστικού που συνοδεύεται από πυρετό και πονόλαιμο.
  • γρίπη - πυρετός, γενική αδυναμία, κόπωση, βήχας, πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς.

Είστε λοιπόν ενεργός αθλητής και δεν αισθάνεστε πολύ καλά από κάποιο κρυολογήματα και πρέπει να σταματήσετε τις προπονήσεις μέχρι να γίνεται καλά.

Έτσι; Μάλλον όχι. Το κρυολόγημα δεν είναι λόγος για να σταματήσετε την προπόνηση (φυσικά, αν μιλάμε για τη γρίπη, τότε καλύτερα να μείνετε σπίτι).

Εμείς από το Nutraholic σας συμβουλεύαμε να συνεχίσετε την προπόνηση! Ίσως θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε πιο γρήγορα, και σίγουρα ασθένεια θα περάσει πιο εύκολα. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα!

Για να το αποδείξουμε σας παρουσιάζουμε την παρακάτω έρευνα:

Ο Leonard Kaminsky, φυσιολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ball κάνει έρευνα για να κατανοήσουν πώς αυτή επηρεάζει την προπόνηση κατά τη διάρκεια κρυολογήματος στους αθλητές. Για το σκοπό αυτό, οι εθελοντές είχαν μολυνθεί με τον ιό που προκαλεί το ένα τρίτο του κοινού κρυολογήματος.

Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: στην μία ξεκουράστηκαν σε όλη την διάρκεια του κρυολογήματος, ενώ στην άλλη έκαναν διάδρομο 40 λεπτά κάθε μέρα, το φορτίο ήταν 70% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού τους. Κάθε 12 ώρες οι εθελοντές απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματά τους και τη σωματική δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στα συμπτώματα κατά την διάρκεια του κρυολογήματος μεταξύ της ομάδας Α και Β. Πιο ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι οι αθλητές φέρεται να αισθάνονται καλά, από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Πολλοί από εσάς θα πρέπει πιθανώς να συμφωνείτε με αυτά τα λόγια ότι όταν προπονήστε αισθάνεστε καλύτερα.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και να μειώσει το αίσθημα του πόνου και της δυσφορίας.

Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός και εφίδρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να απαλλαγούμε γρήγορα από τον ιό. 

Ωστόσο, το σώμα σας ξέρει τι είναι καλύτερο γι 'αυτό και πρέπει να μάθουμε να δίνουμε προσοχή στα μηνύματα που μας δίνει. Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετή ενέργεια - μην το πιέζετε. Μπορείτε να μειώσετε με ασφάλεια τη διάρκεια και την ένταση της προπόνησής σας, ακόμα και να παραλείψετε 1-2.

Είναι καλό όμως να κρατήσει κάποιες συστάσεις και στοιχειώδη συνήθειες υγιεινής για να ακολουθήσει δεν την εξάπλωση της μόλυνσης στο γυμναστήριο ή αίθουσα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προστατευθείτε από κάθε μία.

Απαιτείται:

 

  • Χρησιμοποιήστε πετσέτα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε, ακόμα και αν χρειαστεί να τα σκουπίσετε.
  • Πλένετε τα χέρια σας πριν, μετά την προπόνηση, και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  • Προσπαθήστε να μην φτερνίζεστε ή βήχετε, αν συμβεί, προστατεύει το στόμα σας με ένα πανί.
  • Να έχετε πάντα στο γυμναστήριο αντιβακτηριδιακό τζελ ή μαντηλάκια.

Πάνω απ 'όλα, προκειμένου να μην φτάσετε εδώ και να μην κάνετε ερωτήσεις όπως «Μπορώ να προπονούμε, ενώ είμαι άρρωστος;» Έχετε χρόνο για να δώσετε προσοχή στην ανοσοποιητικό σας σύστημα. Στηριχτείτε στις ποικίλες και στα θρεπτικά τρόφιμα που περιλαμβάνονται περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Δεν είναι πάντα ωστόσο οι βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά από τα τρόφιμα επαρκή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για το σκοπό αυτό μπορείτε πάντα να πάρετε τις αναγκαίες δόσεις του σώματος απο διαφορετικλά συμπληρωμάτα. Επίσης, μπορούμε να αναφέρουμε το πρωτόγαλα, echinacea και Cat's Claw, που είναι από τα πιο ισχυρά επικουρικά. 

.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com