NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ - ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ. ΜΕΡΟΣ ΙΙ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΚΑΙ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ - ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ. ΜΕΡΟΣ ΙΙ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΚΑΙ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ

Τώρα που σας παρουσιάσαμε τις πολυβιταμίνες και τη σκόνη πρωτεΐνης στο πρώτο μέρος, ήρθε η ώρα για αμινοξέα. Στο κείμενο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα απαραίτητα αμινοξέα, για τη γλουταμίνη και ποια είναι τα οφέλη και οι λειτουργίες τους στον οργανισμό μας.
 
Απαραίτητα αμινοξέα
 
Τα αμινοξέα είναι οργανικές ενώσεις που συνδυάζονται για να σχηματίσουν πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες είναι μακριές αλυσίδες αμινοξέων. Κάθε πρωτεΐνη έχει τη δική της αλληλουχία αμινοξέων. Η αλληλουχία κάνει την πρωτεΐνη να παίρνει διαφορετικά σχήματα και να έχει διαφορετικές λειτουργίες στο σώμα. Έτσι, τα αμινοξέα έχουν πολύ σημαντικούς ρόλους στο σώμα μας. Βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών του σώματος, στη δημιουργία ορμονών και νευροδιαβιβαστών. Αποτελούν επίσης πηγή ενέργειας, διατηρούν υγιή τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
 
Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από 20 τύπους αμινοξέων. Υπάρχουν αντικαταστάσιμα και αναντικατάστατα σε αυτά. Τα απαραίτητα συντίθενται από τον οργανισμό, αλλά εννέα από αυτά ταξινομούνται ως απαραίτητα (ή απαραίτητα) αμινοξέα επειδή δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα μας. Είναι η ιστιδίνη, η ισολευκίνη, η λευκίνη, η λυσίνη, η μεθειονίνη, η φαινυλαλανίνη, η θρεονίνη, η τρυπτοφάνη και η βαλίνη. Επομένως, αυτά τα αμινοξέα πρέπει να παρέχονται μέσω τροφής ή συμπληρωμάτων διατροφής.
 
Τώρα θα εξηγήσουμε εν συντομία τι κάνει καθένα από τα 9 απαραίτητα αμινοξέα:
 
Ιστιδίνη – βοηθά στην παραγωγή μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου (νευροδιαβιβαστής) που ονομάζεται ισταμίνη. Η ισταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική λειτουργία του οργανισμού, στην πέψη, στον ύπνο και στη σεξουαλική λειτουργία.
 
Ισολευκίνη – συμμετέχει στο μεταβολισμό των μυών και στην ανοσολογική λειτουργία του σώματος. Βοηθά επίσης την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και ρυθμίζει την ενέργεια.
 
Λευκίνη – βοηθά το σώμα να παράγει πρωτεΐνες και αυξητικές ορμόνες. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση του μυϊκού ιστού, επουλώνει πληγές και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
 
Λυσίνη – εμπλέκεται στην παραγωγή ορμονών και ενέργειας. Είναι επίσης σημαντικό για το ασβέστιο και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
 
Μεθειονίνη – βοηθά στην ανάπτυξη των ιστών στο σώμα, στον μεταβολισμό, στην αποτοξίνωση, στην απορρόφηση των βασικών μετάλλων, όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.
 
Φαινυλαλανίνη – απαραίτητη για την παραγωγή ντοπαμίνης, επινεφρίνης και νορεπινεφρίνης και είναι σημαντική για την παραγωγή άλλων αμινοξέων.
 
Θρεονίνη – παίζει σημαντικό ρόλο στο κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αυτές οι πρωτεΐνες παρέχουν δομή στο δέρμα και τον συνδετικό ιστό, βοηθούν στο σχηματισμό θρόμβων αίματος, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη της αιμορραγίας.
 
Η θρεονίνη παίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό του λίπους και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
 
Τρυπτοφάνη – βοηθά στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας αζώτου του σώματος και στην παραγωγή του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνης, η οποία ρυθμίζει τη διάθεση, την όρεξη και τον ύπνο.
 
Βαλίνη – εμπλέκεται στην ανάπτυξη των μυών, την αναγέννηση των ιστών και την παραγωγή ενέργειας.
 
Με τις πολλές λειτουργίες τους, τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα είναι πολύ σημαντικά για τις λειτουργίες του σώματος.



Γλουταμίνη
 
Η γλουταμίνη είναι το πιο άφθονο μη απαραίτητο αμινοξύ που μπορεί να παράγει το σώμα. Συναντάται συχνότερα στους σκελετικούς μυς. Ακόμη και με τόσο μεγάλη ποσότητα στο σώμα, η γλουταμίνη εξακολουθεί να θεωρείται ένα υπό όρους απαραίτητο αμινοξύ, επειδή μερικές φορές το σώμα απλά δεν μπορεί να παράγει αρκετά. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε περιόδους υψηλού στρες, όπως η ανάκαμψη από τραυματισμό ή ασθένεια.
 
Η γλουταμίνη εμφανίζεται φυσικά σε πρωτεΐνες όπως τα αυγά, το κρέας, ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη και είναι απαραίτητη για να είναι πλήρης η πρωτεΐνη. Οι πλήρεις πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Το ανοσοποιητικό σύστημα το προτιμά επίσης ως πηγή «καυσίμου» γιατί το διασπά πιο γρήγορα από το γλυκογόνο. Το γλυκογόνο είναι ένας υδατάνθρακας που διασπάται στην απλούστερη μορφή του για αποθήκευση και χρήση από το σώμα για ενέργεια.
 
Το αμινοξύ συχνά διαφημίζεται ως οικοδόμος μυών. Αυτό στην πραγματικότητα ισχύει μόνο για άτομα σε νοσηρή κατάσταση όταν είναι πιο επιρρεπή στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, η γλουταμίνη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αποκατάσταση μειώνοντας τον πόνο των μυών και αυξάνοντας την αναπλήρωση του γλυκογόνου, πράγμα που σημαίνει περισσότερη ενέργεια για τους μύες. Εάν μπορούμε να ανακάμψουμε γρηγορότερα, μπορούμε να προπονούμαστε πιο τακτικά, κάτι που μπορεί να ισοδυναμεί με περισσότερους μύες μακροπρόθεσμα. Έρευνες όλων των ειδών δείχνουν επίσης ότι η γλουταμίνη βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα μετά από προπόνηση αντοχής, κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε πιο υγιείς και να προπονούμαστε πιο σκληρά.

Ως εκ τούτου, η NUTRAHOLIC συνιστά:
 




Μία δόση: 12 γρ. (2 μεζούρες)
Δόσεις ανά συσκευασία: 30
Τρόπος χρήσης: Διαλύστε μία δόση σε 250-300 ml. νερό ή ρόφημα της επιλογής σας.

SCITEC L-Glutamine Glutamine



Μία μερίδα: 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού (6 g)
Δόσεις στη συσκευασία: 50/100
Τρόπος χρήσης: Λαμβάνετε 1-3 δόσεις ημερησίως. Είναι υποχρεωτικό να πίνετε 1 δόση πάγου γογγύλι και 1 δόση vechep πριν πάτε για ύπνο.
 
Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και αυτή τη φορά. Εάν υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για το οποίο θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απο την ομάδα της NUTRAHOLIC!




 
.
Προτεινόμενα προϊόντα από το NutraHolic
17
.
50
37
.
00
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com