NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ; ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ; ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ!

Φανταστείτε την εξής κατάσταση:
 
Είναι Παρασκευή, τελειώνεις τη δουλειά 2 ώρες αργότερα από το αναμενόμενο, όλα τα σχέδιά σου για συναναστροφές, ξεκούραση και χαλάρωση εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σου καθώς οδυνηρά εναλλάσσεσαι μεταξύ γκαζιού και φρένου, βρίζοντας το κόκκινο που από ανεξήγητες και περίεργες συμπτώσεις σε υποδέχεται κάθε φορά.Καταφέρνεις με κάποιο τρόπο να κρατήσεις τη λίγη υπομονή που σου έχει απομείνει και να φτάσεις στο σπίτι για ένα ολοκαίνουργιο επεισόδιο της σειράς Domestic Crises and Existentialism. Καινούργιο, αλλά νιώθεις ότι το έχεις ξαναδεί. Υπάρχει κάτι οικείο, δελεαστικά οικείο.
 
Καθαρίζεις το χάος, τρως, κάνεις ντους και πηγαίνεις για ύπνο - αύριο είναι Σάββατο. Αύριο θα ξεκουραστείς. Έχετε υπέροχες ιδέες για το πώς να περάσετε το πρωί σας και ανυπομονείτε.
 
Σάββατο. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι, τρίβεις τα μάτια σου, σύρεσαι νυσταγμένα στην κουζίνα και τι να δεις - δεν υπάρχει καφές! Πουθενά. Δεν υπάρχει. Καφές. Καλό Εφιαλτικό Σάββατο!Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο καφές στη ζωή μας. Τόσο σημαντικό που σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο, Michael Pollan, ο καφές είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από την ραγδαία ανάπτυξη της ανθρωπότητας τα τελευταία 200 χρόνια. Αν είστε περίεργοι, δείτε αυτή τη συνέντευξή του WIRED για να μάθετε περισσότερα!
 
Και για να αποφύγουμε τις κοινοτοπίες σχετικά με τον καφέ και το πάθος μας για αυτόν, ορίστε τι λέει ο γνωστός κωμικός μας, Jerry Seinfeld:
 
«Θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα. Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση και δεν συμπαθούμε ο ένας τον άλλον. Δεν έχουμε κοιμηθεί σαν άντρες. είμαστε καταπιεσμένοι. δεν είμαστε τρελοί - ένα μικρό, απολαυστικό φλιτζάνι καφέ λύνει όλα αυτά τα προβλήματα...»
 
Και τώρα, στην επιστήμη – ένα φλιτζάνι καφέ για καλύτερη καύση λίπους


Οι ιδιότητες του καφέ για τη βελτίωση της απόδοσης στο γυμναστήριο είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει μια σειρά από μελέτες που εξετάζουν ακριβώς αυτό και το αποδεικνύουν. Επίσης, ο καφές μας παρακινεί και μας προετοιμάζει για δουλειά - τόσο στο γυμναστήριο όσο και έξω. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα κύρια συστατικά των ενισχυτών πριν την προπόνηση είναι η καφεΐνη.
 
Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση καφέ περίπου 30 λεπτά πριν από την αερόβια άσκηση οδηγεί σε καλύτερη καύση λίπους.
 
Η Έρευνα: Οι Όροι
 
  • Οι συμμετέχοντες ήταν 15 άνδρες με μέση ηλικία περίπου 32 ετών.
  • Το καθήκον τους ήταν να καταναλώσουν 3 mg. καφεΐνη ανά κιλό σωματικής μάζας, 30 λεπτά πριν την προπόνηση. Μερικοί από αυτούς πήραν εικονικό φάρμακο.
  • Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 προπονήσεις, οι 2 από τις οποίες έγιναν στις 8:00 π.μ. και οι άλλες 2 στις 5:00 μ.μ.
 
Η μελέτη ήταν της λεγόμενης τριπλής τυφλής φύσης - καθ' όλη τη διάρκεια της μελέτης, ούτε οι ερευνητές, ούτε οι συμμετέχοντες, ούτε οι στατιστικολόγοι γνώριζαν ποιος έπαιρνε καφεΐνη και ποιος - εικονικό φάρμακο.


Για να διασφαλίσουν ότι οι συνθήκες ήταν ίδιες για κάθε συμμετέχοντα, οι ερευνητές έθεσαν τον ακόλουθο κανονισμό:
 
  • Είχαν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο τους γεύμα πριν πάρουν καφεΐνη και εικονικό φάρμακο.
  • 24 ώρες πριν από κάθε προπόνηση, κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ήταν σωματικά δραστήριος.
  • Την ημέρα κάθε προπόνησης, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν το ίδιο φαγητό.Η Μελέτη: Τα Αποτελέσματα
 
Οι τέσσερις προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εργόμετρο (στάσιμο ποδήλατο), με την ένταση της ποδηλασίας να αυξάνεται παράλληλα με τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτό έγινε για να προσδιοριστεί η μέγιστη οξείδωση του λίπους (με απλά λόγια - η καύση λίπους για ενέργεια).
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα της καφεΐνης έκαιγε περισσότερο λίπος από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Το κάψιμο λίπους ήταν 11% περισσότερο κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης και 29% περισσότερο κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης.
 
Ακούγεται υπέροχο, σωστά; Περίμενε ένα λεπτό.
 
«Χωρίς τον πρωινό μου καφέ είμαι σαν ένα ξερό και σκληρό αρνάκι». - Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
 
Κατά τη διάρκεια των απογευματινών προπονήσεων, όταν η διαφορά στο λίπος έκαιγε μεταξύ της ομάδας εικονικού φαρμάκου και της ομάδας καφεΐνης, ο ρυθμός καύσης ήταν μόνο 0,4 γραμμάρια ανά λεπτό. Δηλαδή να κάψει 1 κιλό. σωματικό λίπος, πρέπει να προπονηθούμε για περίπου 42 ώρες!
 
Αλλά! Ναι, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά εδώ.


Η μελέτη, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, ενισχύει αυτό που είχαν μοιραστεί πολλές άλλες μελέτες πριν από αυτήν. Αυτή η μετα-ανάλυση εξέτασε 19 μελέτες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρόσληψη καφεΐνης σίγουρα βελτιώνει την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η καύση λίπους είναι ακόμη πιο δραστική αν υπάρχει περίοδος νηστείας τουλάχιστον 5 ωρών πριν την προπόνηση.
 
Ποια είναι η σχέση του καφέ με την καύση λίπους;
 
Η καφεΐνη διεγείρει τη λιπόλυση. Αυτή είναι η διαδικασία κατά την οποία το λίπος διασπάται. Ως αποτέλεσμα, το σώμα απελευθερώνει περισσότερη αδρεναλίνη και απελευθερώνει λιπαρά οξέα (τα δομικά στοιχεία του λίπους) στο αίμα. Μεταφέρονται στα μυϊκά κύτταρα όπου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας.
 
Επιπλέον, η καφεΐνη οδηγεί επίσης σε αυξημένη ενεργειακή δαπάνη επειδή αναλαμβάνει τους υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλο. Η αδενοσίνη είναι μια ένωση που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι. Η πρόσληψη καφεΐνης διαταράσσει την ικανότητα της αδενοσίνης να συνδέεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα, διεγείροντάς το και κάνοντάς μας προσωρινά πιο δραστήριους και γεμάτοι ενέργεια. Όταν ασκούμαστε υπό την επίδραση της καφεΐνης, χρησιμοποιούμε περισσότερες μυϊκές ίνες για να ολοκληρώσουμε μια άσκηση. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε περισσότερη ενέργεια.Μια σειρά από άλλες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η πρόσληψη καφεΐνης βελτιώνει την απόδοση, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της καρδιοπροπόνησης, της προπόνησης HIIT και της άρσης βαρών. Επίσης, η καφεΐνη βοηθά σε αθλήματα που απαιτούν συγκέντρωση και φινέτσα, όπως το τένις και το γκολφ. Τέλος, οι προπονήσεις με καφεΐνη είναι πιο εύκολες και πιο ευχάριστες. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να ασκούμαστε πιο σκληρά, κάτι που με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα την καύση περισσότερου λίπους.
 
«Ο καφές είναι μια γλώσσα από μόνος του». - Τζάκι Τσαν
 
Ας τελειώσουμε και ας πιούμε έναν καφέ ο καθένας
 
Οι συγγραφείς της μελέτης παραδέχονται ότι χρησιμοποίησε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, επηρεάζοντας μόνο σωματικά δραστήριους άνδρες. Για να είναι πιο αντικειμενικά τα συμπεράσματά της, πρέπει να διεξαχθεί με περισσότερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των ανενεργών ατόμων και των ατόμων που καταναλώνουν περισσότερη από τη μέση ποσότητα καφεΐνης.
 
Αν και η μελέτη έδειξε σχετικά μικρά επίπεδα λίπους που καίγονται μετά την κατανάλωση καφεΐνης, τα αποτελέσματά της δεν είναι ασήμαντα. Με την πάροδο του χρόνου, το γεγονός ότι πίνετε καφέ πριν από την αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη συνολική ποσότητα λίπους που καίγεται.


 
Φυσικά, τα καλύτερα αποτελέσματα θα υπάρχουν όταν βρίσκεστε σε αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.
 
Και τώρα θα πιούμε έναν καφέ, γιατί έχουμε δουλειά. Θα πιούμε ένα ποτό και για εσάς!

Απο την ομάδα του NUTRAHOLIC!
.
Προτεινόμενα προϊόντα από το NutraHolic
29
.
90
45
.
13
39
.
20
44
.
62
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2023 nutraholic.com