NutraHolic κατάστημα
NutraHolic media
»
»
Κανέλα. Το μπαχαρικό με τις 1000 χρήσεις.

Κανέλα. Το μπαχαρικό με τις 1000 χρήσεις.

Η κανέλα, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό όχι μόνο ως μπαχαρικό στη μαγειρική αλλά και ως ένα φυσικό θεραπευτικό συστατικό. Αυτό το αρωματικό φυτό έχει πολλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, τα βασικά από τα οποία είναι τα ακόλουθα:



1. Σταματά την πήξη του αίματος: Το λάδι από κανέλα μπορε και σταματάει την πήξη του αίματος στο ποσοστό που χρειάζεται. Αυτό κατορθώνεται επειδή μπορει και σταματάει την έκκριση και συσσώρευση του αραχιδονικού οξέος από τις λιπαρές μεμβράνες των αιμοπεταλίων και καθυστερεί τη δημιουργία ενός μορίου που ονομάζεται θρομβοξάνη Α2 Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να προσδώσει στην κανέλα τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της καθώς και την ικανότητά της να επιταχύνει τον μεταβολισμό.

2. Τα αιθέρια έλαια της κανέλας έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση καθώς και βοηθάνε στην καταπολέμηση έναντι διαφόρων μυκήτων και βακτηρίων. Οι αντι-μικροβιακές ιδιότητες της κανέλας είναι τόσο αποτελεσματικές ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά συντηρητικά τροφίμων.



3. Έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα. Μπορεί και επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι μετά από ένα γεύμα ενώ μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ινσουλίνης σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Λιγότερο από 1γρ. κανέλας την ημέρα, έχει αποδειχθεί πως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου, των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης LDL, αλλά και γενικά την χοληστερόλη σε άτομα με διαβήτη.

4. Διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Πιστεύεται ότι η μυρωδιά της κανέλας μπορεί να τονώσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου αλλά και να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.
Έχει αποδειχθεί πως η κανέλα βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων όταν επιτελούν διεργασίες που απαιτούν ιδαίτερη προσοχή και συγκέντρωση, να χρησιμοποιούν τη την βραχεία μνήμη τους, γρήγορες αντιδράσεις.



5. Προστατεύει το παχύ έντερο, το καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθάει στην απώλεια βάρους: Η κανέλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου και άλλων πολύτιμων μετάλλων, όπως μαγγάνιο και μαγνήσιο. Ο συνδυασμός ασβεστίου και ινών βοηθάει στην απομάκρυνση αλάτων και τοξινών από το σώμα, προστατεύοντας έτσι και μειώνοντας τις πιθανότητες για εκδήλωση καρκίνο του παχέος εντέρου. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητές της, η κανέλα ,μπορεί και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριοσκλήρωσης αλλά και των σχετικών καρδιακών νόσων.
Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχονται στην κανέλα, στηρίζουν τις λειτουργίες του πεπτικού και απεκκριτικού σύστηματος, δίνοντας την αίσθηση του κορεσμού, μειώνοντας την όρεξη και βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος. Όλα αυτά, καθώς και η δυνατότητα να επιταχύνει το μεταβολισμό, καθιστά την κανέλα εξαιρετικής ποιότητας συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε διατροφή.

6. Μειώνει τον πόνο. Η κανέλα αποδεδειγμένα μπορεί και μειώνει τους πόνους από ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς επίσης και στα συμπτώματα του PMS.

.
Εάν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλούμε κοινοποιήστε το
Σχόλια
ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
Όνομα/Ψευδώνυμο *
Το email σου *
Εισάγετε τον παραπάνω κωδικό (*)
Σχόλιο *
Διαφήμιση
Έρευνα
Πόσα διαφορετικά είδη συμπληρωμάτων παίρνετε;
1
2
3


Πρόσφατα σχόλια
Ενδιαφέρων
Διαφήμιση
Copyright © 2007 - 2024 nutraholic.com